مهاجرت پرستاران به خارج از کشور، پس از شیوع بیماری همهگیر کرونا و درگیری جهانی ملتها با این پاندمی به حداکثر خود رسید. همینک در کشورهای پیشرفته نیاز به کادر درمان مجرب متخصص و حتی غیر متخصص بسیار زیاد است و پرستاران بیشترین بخت برای مهاجرت به کشورهای پیشرفته را دارند.
در این مقاله سعی کردهایم که نکات و جوانب خاص و عام نیاز به جامعه پرستاری در سطح جهان و به خصوص در کشورهایی که بیشترین نیاز به این تخصص دارند به صورت عام توضیح دهیم.
بررسی شرایط مهاجرت پرستاران
درخواست مشاوره مهاجرت
همراهان عزیز، لطفا برای ارزیابی اولیه و گرفتن مشاوره مهاجرتی، فرم درخواست زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس ما در سریع ترین زمان ممکن باشید.
مهاجرت پرستاران
نیاز کشورها به علم پرستاران در حوزه پزشکی و طب امری بسیار مهم است که این مورد می تواند رشد مهاجرت را در این گروه افزایش دهد.
از طرفی نارضایتی های اجتماعی و مالی در این قشر و شرایط ایده آل سایر کشورها از جهات مختلف می تواند این رشد را دو چندان کند که این امر دور از ذهن نیست.
شرایط مهاجرت برای پرستاران، به کشور مقصد و روشِ مهاجرتی بستگی دارد. برخی کشورها جهت ورود پرستاران به سیستم درمانی خود آزمون ورودی برگزار می کنند که این شرایط با توجه به نیاز شدید به کادر درمان در اکثر کشورها حاکم نیست. از دید تعدادی از کشورها، دانش و مدرک زبان مهم است و برای تعدادی هم این شرط وجود ندارد.
پادکست مهاجرت پرستاران
از شما دعوت می کنیم برای اطلاعات تکمیلی حتما این پادکست را که توسط کارشناس ارشد موسسه آماده شده است، گوش دهید.
بهترین کشورها برای مهاجرت پرستاران
در اروپا، آلمان و دانمارک بزرگترین مشتری پرستاران برای کار هستند و پس از آن اتریش، هلند، نروژ در صف جذب پرستاران هستند. در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس، عمان بزرگترین متقاضی پرستار و کادر درمان است و در بین کشورهای پیشرفته، کانادا مهمترین متقاضی جذب نیروی متخصص پرستاری در جهان است.
مهاجرت پرستاران به آلمان
آلمان با توجه به روند رو به پیشرفت صنعتی خود و گسترش جمعیت مسن و به تبع آن افزایش روند نیاز به نیروی متخصص در حوزه درمان در ایالات مختلف خود به کادر درمان به خصوص به پرستاران نیاز مبرم دارد، این درحالی است که طبق اعلام رسمی این کشور در سال 2024 بالای 24000 نیروی پرستار نیاز دارد، از این رو آلمان مقصد برتری برای مهاجرت پرستاران ایرانی است. به همین دلیل هست که شرایط کار پرستاران و پزشکان در آلمان بیشترین تقاضا را بین کادر درمان در ایران دارد.
این کشور با توجه به زبان رسمی آلمانی، برای مهاجران در این رشته آموزش زبان آلمانی را لازم دانسته اما این دلیلی بر ایجاد سد برای مهاجران نیست، بلکه این کشور بستر مناسبی را جهت آموزش زبان فراهم کرده است.
از سوی دیگر کیفیت مطلوب زندگی در آلمان و میزان حقوق دریافتی پرستاران این کشور را متمایز کرده است به طوری که حداقل میزان حقوق پرستار در این کشور 2500 یورو در ماه می باشد که با توجه به هزینه های فردی، مبلغ قابل قبولی است.
پرستاران پس از ورود به این کشور و فعالیت کاری پس از 3 الی 5 سال و بسته به میزان آشنایی آنها با زبان آلمانی می توانند اقامت آلمان را هم دریافت نمایند.
![](https://atiyeafarinan.com/wp-content/uploads/2024/02/مقایسه-دستمزد-پرستاران.jpg)
دوره کارآموزی پرستاری در آلمان
حتی اگر سابقه کار در حوزه پرستاری ندارید، یا حتی تحصیلات مرتبط را نگذرانده باشید، یکی از بهترین راههای مهاجرت به آلمان، شرکت در دوره آوسبیلدونگ آلمان است.
در دوره پرستاری آوسبیلدونگ آلمان، تحصیل و کار همزمان است و شما حقوق هم دریافت می کنید. این روش به متقاضیان تا 25 سال توصیه می شود و یکی از راحت ترین روشهای مهاجرت پرستاران به شمار می رود.
شایان ذکر است، موسسه مهاجرتی آتیه آفرینان، کارنامه درخشانی در جذب متقاضی در دوره های پرستاری آوسبیلدونگ آلمان دارد. جهت اطلاع از شرایط مهاجرت از طریق اوسبیلدونگ آلمان فرم درخواست را در ابتدای این مقاله تکمیل نمایید.
مشاوره و تماس
021-72207
مهاجرت پرستاران به عمان
مهاجرت پرستاران به عمان یکی از گزینههای ایدهآل برای پرستاران ایرانی است که به دنبال فرصتهای بهتر شغلی و مالی هستند. عمان با داشتن بخش بهداشت و درمان در حال رشد و نیاز مبرم به نیروی پرستاری ماهر، محیطی مناسب برای اشتغال فراهم کرده است. حقوق پرستار در عمان به طور متوسط ۵۰۰ ریال عمان میباشد، که این مبلغ نسبت به درآمد در ایران بهمراتب بالاتر است. این سطح درآمد، همراه با مزایای شغلی و شرایط مناسب، به پرستاران امکان میدهد تا با اطمینان مالی بیشتری به زندگی و کار در این کشور بپردازند.
تنها با تأیید کارفرما، پرستاران میتوانند در مراکز درمانی و بیمارستانهای عمان مشغول به کار شوند و تجربه لازم را در محیطی حرفهای کسب کنند. این شرایط، عمان را به یکی از معدود کشورهایی تبدیل کرده که با انعطافپذیری بالا، فرصتهای شغلی را برای تازهکاران نیز فراهم میسازد.
علاوه بر درآمد و شرایط اشتغال، یکی دیگر از مزیتهای مهاجرت به عمان برای پرستاران ایرانی، نزدیکی جغرافیایی و فرهنگی این کشور به ایران است. این نزدیکی باعث میشود تا پرستاران در تطبیق با زندگی جدید، کمتر احساس غربت کنند و راحتتر با محیط اطراف خود سازگار شوند. همچنین، برخی از کارفرمایان عمانی محل اقامت پرستاران را نیز تأمین میکنند که یکی از مزایای بزرگ زندگی در عمان محسوب میشود و میتواند به کاهش هزینههای مهاجرت و زندگی کمک کند.
![](https://atiyeafarinan.com/wp-content/uploads/2024/02/oman.jpg)
مهاجرت پرستاران به دانمارک
دانمارک از جمله برترین مقاصد مهاجرتی برای پرستاران می باشد. از آن جا که کشور دانمارک بدون نیاز به شرکت در آزمون های معادل سازی و فقط بر اساس کسب مهارت زبان دانمارکی به پرستاران مجوز کار اعطا می کند، به همین دلیل بهترین کشور برای شرایط کار پرستاران و پزشکان در دانمارک نام برد.
دولت دانمارک با تسهیل روند مهاجرت پرستاران و صدور ویزای معادل سازی مدارک پرستاران، گام مهمی در جهت جذب متقاضیان جهانی برداشته است.
متقاضیان برای مهاجرت به دانمارک باید مدارک تحصیلی خود را به این کشور ارسال کنند. اگر اداره مهاجرت دانمارک مدارک تحصیلی متقاضی را تائید و پذیرش کند، متقاضی می تواند با ویزای معادل سازی وارد این کشور شود.
متقاضی در ابتدای ورود به کشور دانمارک تا ۳ سال فرصت دارد تا مهارت زبان رسمی این کشور را کسب کند. متقاضی با کسب مهارت زبان رسمی دانمارک در سطح IDANSK3 می تواند در این کشور به کار و اشتغال بپردازد.
مهمترین شرایط مهاجرت پرستاران ایرانی به خارج از کشور شامل موارد زیر هستند:
- مجوز کار پرستاری
- حداقل سابقه کار بین 2 تا 5 سال
- معادلسازی مدارک تحصیلی
- پذیرفته شدن در آزمون ورودی پرستاری (در صورت وجود)
- مهارت زبان در حد B2 کشور مقصد (در برخی کشورها مدرک زبان نیاز نیست)
- تمکن مالی (در اکثر کشورها با توجه به دریافت حقوق ماهانه، این موردنیاز نیست)
- بیمه درمانی، عدم سوء پیشینه و برخورداری از سلامت جسمانی و روانی از دیگر شرایط مهم است.
برای آشنایی بیشتر با شرایط مهاجرت پرستاری، بهتر است پس از انتخاب کشور مقصد، از تجارب و آموزه های مشاور تخصصی موسسه آتیه آفرینان ایرانیان استفاده کنید.
مدارک موردنیاز ویزای کار پرستاران
- مدارک کامل تحصیلی دانشگاهی به انضمام تاییدیه های لازم و ترجمه رسمی
- مدارک کامل سوابق شغلی مرتبط به انضمام ترجمه
- مدارک صلاحیت پرستاران و تاییدیه های لازم و ترجمه رسمی
- مدارک شناسایی و ترجمه رسمی
- پاسپورت معتبر به میزان حداقل 2 سال اعتبار
- گواهی بین المللی واکسیناسیون کرونا، سرخک و MMR
- گواهی حسن شهرت و ترجمه
- قرارداد کاری منعقد شده
- گواهی عدم سوپیشنه موثر کیفری و ترجمه
- گواهی ازدواج مانند سند زوجیت (در صورت وجود)
- نوشتن انگیزه نامه
رویه اخذ ویزای کاری برای مهاجرت پرستاران
- در ابتدا متقاضیان بایستی مدارک تحصیلی و کاری خود را بر اساس الزامات کشور مقصد تهیه و پس از ترجمه به تایید سفارت کشور مقصد برسانند.
- سپس روند معادلسازی مدرک تحصیلی در کشور مقصد انجام می گیرد.
- پس از اتمام معادسازی با توجه به رزومه کامل (تحصیلی، کاری و…) نسبت به جستجوی کار اقدام خواهد شد.
- پس از تایید کارفرما، عقد قرارداد کاری برای متقاضی انجام خواهد شد.
- مرحله وقت سفارت و صدور ویزا مرحله پایانی مهاجرت پرستاران خواهد بود.
نکته: با توجه به حساسیت این مراحل، کارشناسان و مشاوران موسسه آتیه آفرینان ایرانیان این روند را با تکیه بر تجربیات و هزاران پرونده موفق خود، انجام و نتیجه را با عقد قرارداد کاری به ثمر میرسانند.
مهاجرت پرستاران بدون مدرک زبان امکان پذیر است؟
چالش دریافت مدرک زبان به عنوان یکی از مهمترین درگیری ها و چالش های فکری برای کسانی است که قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارند اما باید به این نکته توجه کرد که اولین اصل در مهاجرت، آموزش و فراگیری زبان کشور مقصد است و باید دانست که برای برقراری ارتباط با محیط جدید بایستی زبان جامعه مقصد را دانست که این امر در کسانی که قصد مهاجرت از طریق کار را دارند از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
با توجه به لزوم ارتباط با بیماران و مراجعین در مراکز درمانی، آموزش زبان در روند موفقیت پرستاران در مهاجرت از اهمیت بیشتری برخوردار است، اما برخی از کشورها در امر اخذ مدرک زبان سختگیری زیادی ندارند و حتی دوره های آموزش زبان را در کشور خودشان برگزار می کنند.
کشورهایی نظیر دانمارک، آلمان و عمان به عنوان کشورهایی که حتی با داشتن دانش نسبی زبانی نیروی متخصص پرستار را جذب می کنند. اما پیشنهاد می شود قبل از ورود به خاک کشور مقصد حتما نسبت به آموزش زبان و حتی دریافت مدرک زبان اقدام شود.
جمع بندی پایانی
در پایان، پرستاران به عنوان جامعه هدف و به عنوان بیشترین تخصص مورد تقاضا سایر کشورها محسوب می شوند و این امر موجبات ایجاد بستر مناسب در خصوص مهاجرت این قشر به سایر کشورها را فراهم می آورد و موسسه آتیه آفرینان ایرانیان با در اختیار داشتن تیمی قوی در راستای هموارسازی مسیر مهاجرت برای پرستاران و رفع دغدغه های بسیار این مسیر پر پیچ و خم و توام با چالش برای متقاضیان کادر درمان گام مهمی را برداشته است.
سوالات متداول
پر متقاضی ترین کشورها برای رشته پرستاری کدامند؟
آلمان، دانمارک و عمان سه مقصد جذاب برای مهاجرت پرستاران ایرانی است.
مهاجرت پرستاران بدون مدرک زبان امکانپذیر است؟
بله، دانمارک، آلمان و عمان حتی با داشتن دانش نسبی زبان نیروی متخصص پرستار جذب میکنند. اما پیشنهاد می شود قبل از ورود به خاک کشور مقصد حتما نسبت به آموزش زبان و حتی دریافت مدرک زبان اقدام شود.
متوسط درآمد ماهانه پرستاران در خارج از کشور چقدر است؟
بطور متوسط درآمد یک پرستار در آلمان بین 1760 تا 2500 یورو و در دانمارک 2700 یورو می باشد. درآمد پرستاری در عمان ماهانه حدود 500 ریال عمان است.