یکی از روش های مهاجرت به کشور آلمان و اقامت در آلمان پناهندگی در آلمان است. در واقع پناهندگی در آلمان یکی از روش های مهاجرت به آلمان است در مقالات دیگر بطور مفصل درباره روش های مهاجرت به آلمان توضیح داده ایم.
سالانه تعداد زیادی پناه جو و مهاجر به امید زندگی بهتر، وارد خاک آلمان می شوند و هر ساله به تعداد آنها اضافه می شود. کشور آلمان شرایط نامناسبی برای پناهندگان در نظر گرفته است.
حملات متعددی نیز به جایگاه پناهندگان صورت می گیرد که نشان از نارضایتی آلمانی ها از پناهجویان است. بسیاری از متقاضیان پناهندگی در آلمان، آشنایی با قوانین و جنبه های حقوقی پناهندگی را ندارند.

در این مقاله قصد داریم درباره پناهندگی آلمان بیشتر توضیح دهیم برای کسب اطلاعات بیشتر درباره پناهندگی آلمان این مقاله را بطور کامل مطالعه فرمایید و برای مشاوره با موسسه مهاجرتی آتیه آفرینان ایرانیان تماس حاصل فرمایید.

پناهندگی آلمان
پناهندگی آلمان

انواع پناهندگی آلمان

انواع پناهندگی در آلمان به 3 نوع پناهندگی تقسیم می شود:

  1. پناهندگی سیاسی در آلمان: پناهندگی سیاسی در آلمان یعنی کسانی که درخواست پناهندگی سیاسی دارند، باید ثابت کنند که در کشورشان مورد آزار و اذیت روحی و جسمی قرار گرفته اند تا درخواستشان قبول شود. بررسی تقاضای سیاسی در حدود 7 ماه طول می کشد. کسانی که درخواستشان قبول می شود، همه حقوق شهروندان آلمانی از جمله کار و خدمات اجتماعی را دارند.
  2. پناهندگی مذهبی در آلمان: پناهندگی مذهبی در آلمان کسانی که تقاضای پناهندگی مذهبی را دارند، باید ثابت کنند که دینشان را تغییر داده اند و اگر به کشورشان برگردند، مرد اذیت واقع خواهند شد.
    قابل ذکر است که کسانی که درخواست پناهندگی مذهبی می دهند، حق بازگشت به کشورشان را ندارند چون در اینصورت عملشان، حرفشان را نقض می کند.
  3. پناهندگی اجتماعی در آلمان: پناهندگی اجتماعی در آلمان برای ایرانیانی که درخواست می دهند؛ به دلیل اینکه ایران شرایط اقتصادی نابسامانی ندارد و امنیت بالایی نیز دارد، مورد قبول واقع نمی شود.

انواع پناهندگی آلمان
انواع پناهندگی آلمان

محل اقامت پناهجویان در آلمان

محل اقامت پناهجویان در آلمان به این صورت است که کمپ های پناهندگی در آلمان ساختمان های بزرگ، ایستگاه پلیس، پزشک، سالن غذاخوری وسالن های خواب با ظرفیت بسیار زیاد دارند.
پناهجویان آلمان در کمپ ها وضعیت بدی دارند. آنها مجبورند تا روشن شدن وضعیت درخواستشان در اتاق های کوچک با شرایط بهداشتی نامناسب و بدون امکانات زندگی کنند. 3 نوع محل اقامت برای پناهجویان در آلمان وجود دارد که عبارتند از:

  1. مراکز پذیرش اولیه: پناهجویان از آلمان باید 6 ماه اول را در مراکز پذیرش اولیه اقامت کنند. برخی کشورهای فدرال آلمان چون بایرن، نیدرزاکسن ونوردراین وستفالن امکانات متعددی برای پذیرش اولیه دارند.
  2. مراکز اقامت جمعی: پس از 6 ماه پناهجویان به مراکز اقامت جمعی منتقل خواهند شد. این مراکز اغلب در همان مراکز پذیرش اولیه است. شهرهایی همچون برلین، مونیخ، دورتموند و برخی شهرهای کوچک مراکز اقامت جمعی در نقاط دور از شهر قرار دارند. بیشتر پناهجویان در مراکز جمعی اقامت دارند.
  3. محل اقامت غیرمتمرکز

محل اقامت پناهجویان در آلمان
محل اقامت پناهجویان در آلمان

قوانین پناهندگی آلمان

قوانین پناهندگی آلمان شامل:

  • در حال حاضر آلمان بیش از دیگر کشورها پناهجو می پذیرد. اغلب پناهندگان از کشورهای ایران، سوریه، عراق، افغانستان و ترکیه هستند.
  • راه ورود به آلمان از طریق یونان و ایتالیاست.
  • متقاضیان باید در هنگام ورود به آلمان درخواستشان را در اداره کنترل مرزی و یا اداره پلیس ثبت کنند. پس از ثبت به کمپ های پناهندگی منتقل خواهند شد و در آنجا تصمیم گرفته خواهد شد که با کدام ایالت بروند.
  • آلمان دارای 16 ایالت است که پناهجویان بین ایالت ها تقسیم شده و در کمپ های ایالت ها زندگی می کنند.
  • پس از انتقال به کمپ توسط پلیس از پناهجو عکس و اثر انگشت گرفته می شود تا مشخص شود، در کشور اروپایی دیگری درخواست پناهندگی نداده باشد.
  • مراحل اخذ پذیرش توسط قانون پناهندگی اداره می شود.
  • اداره مهاجرت و پناهندگان آلمان از پناهندگان سوالاتی در مورد علت خروج از کشور می پرسند و پس از آن تصمیم می گیرند پرونده پناهندگی برای وی صادر شود یا خیر.
  • پس از دوخواست پناهندگی یک گواهی نامه اجازه اقامت در طول روند پناهندگی صادر می شود.
  • پناهجویان پس از صدور اجازه اقامت می توانند بیمه های اجتماعی داشته باشند.
  • پناهجویان تا قبل از روشن شدن وضعیتشان از هیچ حقوقی برخوردار نیستند و اجاره کار هم نخواهند داشت.
  • کسانی که اجازه موقت اقامت آلمان را دارند اگر پس از چندسال درخواستشان رد شود باید فورا آلمان را ترک کنند.
  • افرادی که درخواست پناهندگی شان پذیرفته شود اگر به کشور خود بازگردند، تا ۱۰ سال ویزای به هیچ کشور اروپایی برایشان صادر نخواهد شد.
قوانین پناهندگی آلمان
قوانین پناهندگی آلمان

شرایط درخواست و پذیرش پناهندگی در آلمان

شرایط درخواست و پذیرش پناهندگی در آلمان به این صورت است که اقامت هرکسی در آلمان به نتیجه رسیدگی به درخواست پناهندگی‌اش بستگی دارد. برای شروع روند پناهنده شدن، هر پناهجو باید نخست خود را به اداره‌ای که برای نخستین بار مشخصات پناهجویان در آن ثبت می‌شود، معرفی کند. سپس باید درخواست پناهندگی داده شود.
هر کسی حق دادن چنین درخواستی را دارد. این درخواست فقط می‌تواند به اداره فدرال برای امور مهاجران و پناهجویان داده شود.پناهجو در اداره فدرال برای امور مهاجران و پناهجویان طی گفتگویی توضیح می‌دهد که به چه دلیل از کشورش گریخته و نمی‌تواند یا نمی‌خواهد به آن برگردد. این گفتگو به طور کتبی ثبت می‌شود.
کسی که آلمانی نمی‌داند به کمک یک مترجم در گفتگو شرکت می‌کند. روند رسیدگی به درخواست پناهندگی کسانی که از سوریه، عراق  به آلمان گریخته‌اند، سریع‌تر طی می‌شود. پناهجویان این کشورها باید فقط یک فرم تقاضا را پر کنند.
رسیدگی به این درخواست‌ها به طور معمول بین دو تا هشت ماه طول می‌کشد. رسیدگی به درخواست‌های دیگر پناهجویان، برای مثال درخواست‌های پناهجویانی که از افغانستان آمده‌اند،‌ می‌تواند گاه تا 2 سال یا بیشتر به طول بینجامد.

کسی که به طور رسمی دارای حق اقامت است یا دلایل فرارش به عنوان پناهنده مورد قبول واقع شده اجازه دارد دست کم برای سه سال در آلمان اقامت داشته باشد.
کسانی که به دلیل مانعی برای بازگردانده شدن اجازه اقامت گرفته‌اند، می‌توانند برای 1 سال در آلمان بمانند. کسانی که دلایل فرارشان به عنوان پناهنده مورد قبول واقع شده پس از 3 سال اجازه اقامت دائم می‌گیرند. کسانی که به دلیل وجود مانع به کشورشان بازگردانده نشده‌اند پس از 7 سال اجازه اقامت دائم می‌گیرند.

شرایط درخواست و پذیرش پناهندگی در آلمان
شرایط درخواست و پذیرش پناهندگی در آلمان

چه کسی نمی‌ تواند پناهنده آلمان شود؟

کسی که از کشوری به اصطلاح امن آمده چشم‌انداز روشنی برای دریافت اجازه اقامت در آلمان ندارد. فهرست چنین کشورهایی مدام به روز می‌شود. همچنین تقاضای کسی که به دلایل اقتصادی خواستار پناهندگی در آلمان است به طور معمول رد می‌شود.
جواب رد همواره به طور کتبی داده می‌شود. اغلب به زبان مادری هم پاسخ کتبی برای پناه جو فرستاده می‌شود. همچنین به پناه جو گفته می‌شود که تا چه تاریخی باید خاک آلمان را ترک کند.

اگر تقاضای پناهندگی‌ در آلمان رد شود دو امکان وجود دارد: پناه جو یا در مهلتی که به او داده شده آلمان را ترک می‌کند یا در برابر این رأی مقاومت می‌کند. کسی که از کشوری به اصطلاح امن آمده و درخواستش به عنوان “دلایل به وضوح غیر قابل بررسی” رد شده، یک هفته پس از دریافت رأی اداره فدرال برای امور مهاجران و پناهندگان وقت دارد به دادگاه مربوطه شکایت ببرد.

اگر دادگاه اداری رأی اداره فدرال برای امور مهاجران و پناهندگان آلمان را تایید کرد پناهجو باید آلمان را ترک کند. کسی که داوطلبانه اقدام به ترک آلمان کند می‌تواند از دفاتر مشاوره برای اشخاصی که می‌خواهند به وطنشان بازگردند کمک بگیرد. برخی کشورها هزینه بلیط هواپیما یا اتوبوس شهروندان خود را برای بازگشت به وطنشان تقبل می‌کنند. کسی که نخواهد داوطلبانه آلمان را ترک کند و باید به این کار مجبورش کنند پس از بازگشت برای مدتی اجازه سفر به آلمان و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا را نخواهد داشت.

شرایط پناهندگان در آلمان

شرایط پناهندگان در آلمان به این صورت است که پناهجویان در سه ماه نخست پس از ورودشان به آلمان در جایی به سر می‌برند که در ابتدا آن‌ها را پذیرفته که به طور معمول محوطه‌ای است بزرگ و محصور که توسط پلیس حفاظت می‌شود و دارای پزشک،​ غذاخوری و سالن‌های خواب جمعی است. در آنجا 3 وعده غذا​ در روز و لباس و وسایل بهداشتی لازم به هر پناهجو داده می‌شود.

پس از آن هر پناهجو به شهری فرستاده می‌شود. کسی نمی‌تواند محلی که به آن منتقل می‌شود را خود انتخاب کند. محل جدید می‌تواند آپارتمانی خصوصی باشد​ یا گاه تختی در یک اردوگاه یا سربازخانه سابق. سپس هر پناهجو ماهانه مقداری پول دریافت می‌کند. در حال حاضر به هر پناهجوی مجرد ماهانه 143 یورو داده می‌شود.
پناهجو باید با این پول غذا لباس و هر چیز دیگری را که می‌خواهد بخرد. مقدار پولی که به کودکان تعلق می‌گیرد بسته به سنشان متفاوت است. هزینه آپارتمان یا محل خواب را آلمان می‌پردازد.

شرایط پناهندگان در آلمان
شرایط پناهندگان در آلمان

کسی که به طور رسمی دارای حق ماندن است یا دلایل فرارش به عنوان پناهنده در آلمان مورد قبول واقع شده یا به دلیل مانعی به کشورش بازگردانده نشده و اجازه ماندن در آلمان را دارد​ می‌تواند هم محل زندگی خود را انتخاب کند و هم از یک سری خدماتی استفاده کند که شهروندان آلمانی بدون اشتغال هم از آن برخوردار می‌شوند​​​​، از جمله بیمه درمانی،​ مستمری برای فرزند، مستمری برای والدین و کمک مالی برای تحصیل دانشگاهی.

5/5 - (3 امتیاز)
مقالات مشابه
پناهندگی در نروژ پناهندگی در نروژ

پناهندگی در نروژ اگر فردی در کشور خود مورد آزار و اذیت قرار بگیرد و یا اگر ترس از آزار و شکنج...

پناهندگی در بلژیک پناهندگی در بلژیک

کشور بلژیک ، یکی از پیشرفته ترین . قدرتمندترین کشورهای اروپایی است که با داشتن اقتصاد پیشرف...

پناهندگی در بلغارستان پناهندگی در بلغارستان

پناهندگی در بلغارستان یکی از روش های مهاجرت به بلغارستان ، پناهندگی در بلغارستان می باشد . ...

نظرات کاربران
Call Now Button