تاریخچه کشور مالزی

کشور مالزی یکی از کشور های قاره آسیا می باشد که  در جنوب شرق آسیا واقع شده و شامل دو بخش مالزی غربی که ۱۱ ایالت به انضمام کوالالامپور را در خود جای داده است  و بخش شرقی که شامل ایالات صباح و ساراواک و یک جزیره کوچک به نام لابوان در خارج از جزیره صباح می باشد. مالزی به معنای مجمع الجزایر ملایو می باشد. پایتخت این کشور شهر کوآلالامپور می باشد. اگر قصد مهاجرت و یا سفر به کشور مالزی را دارید موسسه آتیه آفرینان ایرانیان به شما توصیه میکند همه چیز را در مورد کشور مالزی و تاریخچه کشور مالزی بدانید، لذا این مقاله را به تاریخچه کشور مالزی اختصاص داده ایم ؛ پس با ما همراه باشید.

یکی از روش های مهاجرت به مالزی از طریق تحصیل می باشد شما می توانید در مقالات دیگر به طور مفصل درباره راه های دیگر ” مهاجرت به مالزی ” اطلاعات کسب کنید .

واحد پول مالزی رینگیت می باشد که با کد اختصاری MYR نمایش داده می شود. زبان رسمی و ملی کشور مالزی زبان مالایی یا باهاسا مالایو می باشد. قانون زبان ملی در سال 1967 الفبای لاتین را جایگزین الفبای جاوی کرد، ولی استفاده از الفبای سنتی جاوی بلامانع است. انگلیسی نیز زبان دوم این کشور می باشد و اغلب در معاملات تجاری از آن استفاده می گردد. همچنین به علت چند نژاده بودن مردمان این کشور زبان های چینی و هندی نیز رایج می باشند.

طبق قانون اساسی کشور مالزی دین رسمی این کشور اسلام می باشد ولی داشتن هر دین دیگری برای شهروندان آزاد است. بر طبق سرشماری سال 2016 جمعیت این کشور چیزی در حدود سی و یک میلیون نفر می باشد که در حدود 61.3 درصد آن را مسلمانان، 19.8 درصد را بودایی ها، 9.2 درصد را مسیحیان، 6.3 درصد را هندوها و 1.3 درصد را کنفسیوس گرایان، تائوئیسم و پیروان مذهب چینی تشکیل می دهند. همچنین 0.7 درصد اظهار کرده اند که پیرو هیچ دینی نیستند و 1.4 درصد باقیمانده از دین های دیگر پیروی می کنند و یا اطلاعاتی را در این زمینه ارائه نداده اند.

تاریخدانان و محققان معتقدند که شواهد موجود از زندگی مدرن در مالزی به 40 هزار سال پیش بر می گردد. به نظر می رسد که اولین ساکنان شبه جزیره مالایا سیاه پوستان بومی کوتاه قدی از منطقه آسترونزیایی بوده اند. بازرگانان و مهاجران هندی و چینی در اوایل قرن اول پس از میلاد به این منطقه آمدند و شروع به تاسیس بنادر تجاری و شهرهای ساحلی در قرون دوم و سوم کردند. نتیجه حضور آنان تاثیر شدید هندی و چینی در فرهنگ بومی آنان بود و به این ترتیب مردم شبه جزیره مالایا ادیان هندو و بودا را پذیرفتند. به نظر می رسد که کتیبه های سانسکریت یافت شده در این شبه جزیره مربوط به اوایل قرن چهارم و یا پنجم باشند. در حدود قرن دوم، پادشاهی لَنگ کاسوکا بر شمال شبه جزیره مالایا حکمرانی می کرد و تا حدود قرن پانزدهم ادامه داشت. از قرن هفتم تا سیزدهم نیز اغلب قسمت های جنوبی این شبه جزیر قسمتی از مرز دریای امپراتوری سریویجایا بوند. پس از سقوط امپراتوری سریویجایا، امپراتوری ماجاپاهیت بر بیشتر شبه جزیره مالایا و مجمع الجزایر مالایا تسلط گرفت. دین اسلام نیز در قرن چهاردم در بین مالایی ها گسترش یافت. در اوایل قرن پانزدهم سلطان اسکندر شاه که شاه فراری پادشاهی سابق سنگاپور بود، سلطنت مالاکا، که اغلب به عنوان اولین ایالت مستقل در منطقه شناخته می شود را تاسیس کرد. مالاکا مرکز تجاری مهمی در آن زمان به حساب می آمد و تجارت سراسر منطقه را به خود جذب کرد. ناوگان هلندی ها در جنگی برابر نیروی دریایی پرتغالی ها که به عنوان قسمتی از جنگ بین هلند و پرتغال به حساب می آید در سال 1606 پیروز شدند و کنترل مالاکا را به دست گرفت. در سال 1511، مالاکا تحت سلطه پرتغالی ها بود که بعد از آن توسط هلندی ها در سال 1641 گرفته شد. در سال 1786 زمانیکه شاه ایالت کداح جزیره پنانگ را به کمپانی هند شرقی بریتانا اجاره داد، باعث حضور امپراتوری بریتانیا در مالایا شد. بریتانیایی ها در سال 1819 شهر سنگاپور را گرفتند و در سال 1824 بر اساس پیمان هلند و انگلیس کنترل مالاکا، سنگاپور و جزیره لابوآن را که آنها به عنوان مستعمره پادشاهی تنگه اسکان تاسیس کرده بودند را نیز به دست گرفتند. در قرن بیستم ایالات های پنانگ، سِلانگور، پِراک و نگاری سمبیلان که با هم به عنوان ایالات فدراتیو مالایی شناخته می شدند، ساکنین بریتانیایی به حکام مالایا مشاوره می دادند. حکام نیز بر اساس پیمان ملزم به تسلیم در برابر آنان بودند. پنج ایالت باقیمانده در این شبه جزیره که به عنوان ایالات غیر فدراتیو مالایی شناخته می شوند درحالیکه مستقیماً تحت سلطه بریتانیا نیستند نیز به نوبه خود در قرن بیستم مشاورهای بریتانیایی را پذیرفتند. توسعه در شبه جزیره و جزیره بورنئو به طور کلی تا قرن نوزدهم از هم جدا بودند. همچنین تحت حکومت بریتانیا مهاجرت چینی ها و هندی ها به عنوان کارگر مورد تشویق قرار گرفت.

شایان ذکر است برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اقامت و تابعیت مالزی مقاله ” اقامت در مالزی ” را مطالعه بفرمایید .

در جنگ جهانی دوم ارتش ژاپنی ها به مالایا، شمال جزیره بورنئو، ساراواک و سنگاپور حمله کرده و آنجا را اشغال کردند. در طی این زمان تنش های قومی افزایش یافت و ناسیونالیسم رشد کرد. حمایت مردمی برای استقلال پس از فتح دوباره مالایا توسط نیروهای متفقین افزایش یافت. پس از جنگ، برنامه یکپارچگی اداره مالایا تحت یک مستعمره پادشاهی توسط بریتانیا به نام اتحادیه مالایا با مخالفت شدید از سوی مالایی ها که از ضعف عملکرد حکام مالایی و اعطای شهروندی به نژاد چینی ناراضی بودند، رو به رو شد. اتحادیه مالایا که در سال 1946 تاسیس شد و شامل تمام اموال بریتانیا در شبه جزیره مالایا به جز سنگاپور می شد در سال 1984 منحل گردید و با فدراسیون کالایا جایگزین شد. این امر باعث حفظ خود مختاری حاکمان مالایی ایالات تحت الحمایه بریتانیا در آن گشت. در طی این زمان شورشیان که اغلب چینی بودند تحت حزب کمونیست مالایا عملیات چریکی خود را برای مجبور ساختن بریتانیا به خروج از مالایا انجام دادند. دوره اضطراری مالایی ها از سال 1948 تا 1960 به طول انجامید و شامل مبارزات ضد شورشی طولانی از سوی نیروهای کشورهای مشترک المنافع در مالایا بود. بالاخره در تاریخ 31 ماه اوت سال 1963 که به عنوان روز استقلال مالزی شناخته می شود، مالایا به استقلال رسید، هرچند که فدراسیون تا تاریخ 16 سپتامبر به منظور برسی سازمان ملل برای حمایت از فدراسیون در صباح و ساراواک به طول انجامید. در نتیجه در این تاریخ فدراسیون جدیدی به نام مالزی متشکل از مالزی، سنگاپور و ایالت های شرقی یعنی صباح و ساراواک تشکیل شد. پس از این اتفاق فلیپین و اندونزی تمام روابط دیپلماتیک خود را با این فدراسیون قطع کردند چراکه معتقد بودند برخی از این بخش ها متعلق به آنان بوده است. درنهایت در سال 1966 طی پیمان صلحی که بین آنان منعقد شد اوضاع آرام گشت. در سال 1965 نیز سنگاپور از فدراسیون جدا شد و به کشوری مستقل تبدیل شد.

تاریخچه کشور مالزی

تاریخچه کشور مالزی

شرکت آتیه آفرینان ایرانیان به شما پیشنهاد می کند برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ” تحصیل در مالزی ” را مطالعه فرمایید .

تنها تنش مهم دیده شده در این کشور، از زمان استقلال آن تا کنون، شورشهای نژادی ۱۳مه سال ۱۹۶۹ در آستانه مبارزه انتخاباتی، بر سر درگیری های نژادی بوده ‌است. با این حال، مالزی الگویی از هماهنگی نژادی شمرده می ‌شود.

گروه آتیه آفرینان ایرانیان – مجری و ارائه دهنده بهترین خدمات و مشاوره های تحصیل و اقامت در اروپا

به این نوشته رای بدهید
مقالات مشابه
تاریخچه کشور نروژ تاریخچه کشور نروژ

تاریخچه کشور نروژ کشور نروژ ، کشور پادشاهی مستقل و متمرکزی می باشد که قلمروی آن بخش غربی شب...

تاریخچه کشور بلژیک تاریخچه کشور بلژیک

تاریخچه کشور بلژیک کشور بلژیک، یکی از اعضای اتحادیه اروپا می باشد که در غرب قاره اروپا واقع...

تاریخچه کشور بلغارستان تاریخچه کشور بلغارستان

تاریخچه کشور بلغارستان کشور بلغارستان ، کشوری در جنوب شرقی اروپا می باشد که پایتخت آن شهر ص...

نظرات کاربران
Call Now Button