پناهندگی در نروژ
اگر فردی در کشور خود مورد آزار و اذیت قرار بگیرد و یا اگر ترس از آزار و شکنجه یا رفتار غیر انسانی در کشور خود داشته باشد می تواند برای پناهندگی در نروژ اقدام کند . برای درخواست پناهندگی در کشور نروژ فرد باید در خاک این کشور باشد . پناهندگی در نروژ ، یکی از روش های مهاجرت به نروژ می باشد و با توجه به شرایط سخت پذیرش از یک طرف و نبود هیچ تضمینی برای اخذ پذیرش پناهندگان از طرف دیگر ، روش مهاجرتی به نظر نمی رسد . کشور نروژ به دلیل داشتن منابع عظیم نفتی و همچنین صنعتی بودن یکی از قطب های اقتصادی دنیا و بالا بودن سطح رفاه اجتماعی مورد توجه بسیاری از متقاضیان پناهندگی در نروژ قرار گرفته است و بیشترین کشورهایی که اتباع آنان تقاضای پناهندگی در نروژ را تسلیم پلیس کرده اند از کشورهای سومالی ، افغانستان ، اریتره و غیره هستند . اصولا کشور نروژ ، کشوری مهاجرپذیر نیست و همواره دولت نروژ از ورود افراد غیر متخصص به کشور جلوگیری می کند و بنابراین به بسیاری از درخواست های پناهندگی می دهند و تنها پناهجویانی را می پذیرند که ثابت شود در کشور خود امنیت مالی و جانی لازم را ندارند . به هر حال پناهنده شدن به نروژ به هیچ عنوان توصیه نمی شود و پیشنهاد می شود راه های دیگر را برای مهاجرت به نروژ انتخاب کرد .
پناهندگی در نروژ – مزایای پناهندگی در نروژ
روند پناهندگی در نروژ طولانی مدت است و مدت زیادی پناهجویان در این کشور بلاتکلیف بوده و اجازه انجام کار در این کشور را نیز نخواهند داشت ولی از جمله مزایای پناهندگی در نروژ می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- تردد در میان کشورهای اتحادیه اروپا
- زندگی در کشوری مدرن و توسعه یافته
- اخذ اقامت برای اعضای خانواده پناهجو از جمله همسر و فرزندان
- امکان تحصیل رایگان در نروژ
پناهندگی در نروژ – وضعیت پناهندگان پس از ورود به نروژ
دولت کشور نروژ به پناهجویانی که با درخواست پناهندگی آنها موافقت شده است، در ابتدا اقامتی 3 ساله داده خواهد شد. پس از پایان اعتبار اقامت 3 ساله در صورتی که فرد نسبت به تاریخ، فرهنگ و زبان نروژ اطلاعات و مهارت لازم را کسب کرده باشد، اقامت دائم نروژ اختصاص داده خواهد. این افراد پس از اخذ اقامت دائم نروژ تنها می توانند به مدت 2 سال در خارج از کشور نروژ زندگی کنند و پس از 7 سال زندگی دائم در نروژ می توانند جهت شهروندی این کشور اقدام نمایند. پس آن فرد از تمامی مزایا و حقوق شهروندی کشور نروژ برخوردار خواهد بود. لازم به ذکر است که درصد موفقیت پناهندگی در نروژ فوق العاده پایین است. در اینصورت، امکان آواره شدن پشت مرزها و حتی خطرات جانی هم در انتظار پناهجویان می باشد.
پناهندگی در نروژ – مراحل درخواست پناهندگی در نروژ
در ابتدا باید درخواست پناهندگی از داخل کشور متبوع شخص نباید انجام شود و برای تسلیم درخواست پناهندگی باید شخص به یکی از شعبات اداره مهاجرت نروژ یا اداره کل اتباع بیگانه نروژ UDI در یکی از شهرهای کشور نروژ مراجعه کند . پلیس عکس شخص و اثر انگشت وی و کلیه مدارک هویتی که به همراه دارد و همچنین دلیل درخواست پناهندگی فرد را جویا شده و همه مدارک را ثبت می کند و همچنین طریقه رسیدن فرد به نروژ را جویا می شود. در صورتی که فرد درخواست پناهندگی خود را ارائه کند ، طریقه رسیدن فرد به نروژ بسیار مهم است زیرا بر اساس قانون دوبلین فرد اگر از کشورهای عضو پیمان شینگن وارد نروژ شده باشد و درخواست پناهندگی را ارائه داده باشد وی به اولین کشوری که وارد آن شده است عودت داده می شود . فرد بعد از این تحقیقات به کمپ پناهجویان منتقل شده و وی مورد بررسی معاینات پزشکی قرار می گیرد ولی اقامت در کمپ رایگان است اما باید توجه داشت که اقامت در کمپ پناهجویان بسیار مشکل می باشد و این کمپها از حداقل امکانات برخوردار هستند . زمان پاسخگویی به پرونده پناهندگی در نروژ معمولا تا 1 سال طول می کشد و اگر شخص دلایل قانع کننده برای درخواست پناهندگی را نتواند ارائه کند معمولا با درخواست پناهندگی موافقت نشده و فرد را به کشور اصلی باز می گردانند.
پناهندگی در نروژ – دلایل رد شدن درخواست پناهندگی در نروژ
دلایل رد شدن درخواست پناهندگی در نروژ عبارتند از :
- فرد در کشور دیگری درخواست پناهندگی کرده باشد.
- اگر شرایط در کشور فرد تغییر کند و دیگر مورد آزار و اذیت نباشد.
- فرد قوانین نروژ را زیر پا گذاشته و یا در کشور دیگری مجرم شناخته شده باشد
- فرد متقاضی پناهندگی در نروژ تهدید جدی برای نظم عمومی و ایمنی نروژ باشد
گروه آتیه آفرینان ایرانیان – مجری و ارائه دهنده بهترین خدمات و مشاوره های تحصیل و اقامت در اروپا