مهاجرت به کشور آلمان
مهاجرت به کشور آلمانReviewed by شرکت آتیه آفرینان on Jun 6Rating: 4.5مهاجرت به کشور آلمانمتقاضیان زیادی کشور آلمان را به عنوان مهاجرت انتخاب می کند. مهاجرت به آلمان روش های مختلفی دارد اما یکی از مهمترین روش های مهاجرت به آلمان ، مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل می باشد. در این مقاله قصد داریم درباره مهاجرت به کشور آلمان اطلاعاتی را به شما بدهیم. در ادامه بحث روش های مهاجرت به آلمان را توضیح خواهیم داد.

مهاجرت به کشور آلمان (Germany)

کشور آلمان یکی ار پر جمعیتترین کشورهای اروپا می باشد و متقاضیان زیادی کشور آلمان را به عنوان مهاجرت انتخاب می کند. مهاجرت به آلمان روش های مختلفی دارد اما یکی از مهمترین روش های مهاجرت به آلمان ، مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل می باشد. در این مقاله قصد داریم درباره مهاجرت به کشور آلمان اطلاعاتی را به شما بدهیم. در ادامه بحث روش های مهاجرت به آلمان را توضیح خواهیم داد.

مهاجرت به کشور آلمان – درباره کشور آلمان

درباره کشور آلمان این توضیح را داریم که کشور آلمان با نام رسمی جمهوری فدرال آلمان در قاره اروپا واقع شده است که از شمال با دریا شمال، دانمارک و دریای بالتیک، از شرق با لهستان و جمهوری چک، از جنوب با اتریش و سوئیس و از غرب با فرانسه، بلژیک، لوکزامبورگ و هلند هم مرز است. کشور آلمان با جمعیت ۸۲ میلیون نفر، پرجمعیت ترین کشور اروپا است. کشور آلمان دارای نظام سیاسی جمهوری فدرال دموکراتیک پارلمانی بوده و دارای ۱۶ ایالت است. این ایالت ها می توانند در برخی مسائل مستقل عمل کنند. کشور آلمان هنگام جنگ فرانسه و پروس در سال ۱۸۷۱ به عنوان یک ملت- دولت متحد شد. هم اکنون کشور آلمان یکی از صنعتی ترین کشورهای جهان است و به عنوان ثروتمندترین عضو اتحادیه موتور اقتصادی حوزه ی یورو محسوب می شود.جمهوری فدرال یکی از اعضای سازمان ملل متحد، ناتو، کشورهای گروه ۸ و گروه ۵ بوده و از بنیان گذاران اتحادیه است.

شرکت آتیه آفرینان ایرانیان به شما پیشنهاد برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ” تحصیل در آلمان ” را مطالعه فرمایید .

طبق نظر سنجی کشور آلمان از نظر محبوبیت، در صدر ۴۹ کشور پیشرفته دنیا قرار دارد. این قضاوت در مقایسه با سایر کشورها از نظر دولتی، فرهنگی، مردم، آموزش‌، گردشگری، سرمایه‌گذاری و مهاجرپذیری انجام شده است.نتیجه یک نظرسنجی از ۲۰ هزار نفر در کشورهای توسعه‌یافته نشان می‌دهد که آلمان در دوران‌‌ جنگ و بحران، سنگرگاه امنی به شمار می‌رود. آمریکا و بریتانیا در رده دوم و سوم قرار دارند .ثبات سیاسی و استحکام صنعتی و اقتصادی آلمان نیز ملاک داوری بوده است.بخشی از امتیازات آلمان از نگاه انجمن جهانی پژوهش‌های بازار (GFK)، به دولت صالح و صادق این کشور باز می‌گردد.

ده دلیل عمده وجود دارد که کشور آلمان را به بهترین کشور برای اجرای ایده های کارآفرینی و سرمایه گذاری تبدیل کرده است :
۱ – زیرساخت های درجه یک
۲ – طرح های تشویقی و حمایت از کارآفرینان و سرمایه گذاران
۳ – شرایط مالیاتی رقابتی
۴ – بستر سرمایه گذاری ایمن
۵ – کیفیت زندگی
۶ – اقتصاد پیشرو
۷ – بازیگر جهانی
۸ – بهره وری بالا
۹ – نیروی کار بسیار عالی و متخصص
۱۰ – قدرت نوآوری

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اقامت و تابعیت آلمان مقاله ” اقامت در آلمان ” را مطالعه بفرمایید .

مهاجرت به کشور آلمان – ویزا و اجازه اقامت در آلمان

ویزا و اجازه اقامت در آلمان به این صورت است که قبل از شروع یک کار جدید به عنوان یک فرد خود اشتغال با یک مالک کسب و کار در آلمان باید برسی کنید که آیا به مجوز اقامت برای خود اشتغالی نیاز دارد یا خیر.اگر شما از شهروندان اتحادیه اروپا هستید ممکن است شما آزادانه درون اتحادیه اروپا به منظور خود اشتغالی حرکت کنید. با این حال استثنائات خاصی برای مهاجران کشورهای جدید عضو اتحادیه اروپا از بلغارستان و رومانی وجود دارد.اگر شما از یکی از کشورهای غیر اتحادیه اروپا هستید ؛ شما برای اجازه اقامت کار ( مثل کارکردن یا همسر مهاجر) در ارتباط با اداره خارجی محلی هستید. آنها می توانند به شما برای تغییر اجازه اقامت مشاوره دهند.اگر شما از یکی از کشورهای غیر اتحادیه اروپا برای خود اشتغالی یا راه اندازی کسب و کار به آلمان می روید. شما باید در سفارت آلمان درخواست اجازه اقامت دهید.

مهاجرت به کشور آلمان – کارت آبی آلمان و کارت آبی اتحادیه اروپا

باتوجه به نیاز اتحادیه اروپا و آلمان به نیروی کار تحصیلکرده و باانگیزه، طرحی به نام بلو کارت آلمان و کارت آبی اتحادیه اروپا به تصویب رسید که در پی آن نیروهای کاری خارج از اتحادیه اروپا می توانند در کشورهای عضو اتحادیه اروپا مشغول به کار شوند و پس از مراحل لازم اقامت کشور مطبوع خود را بدست آورند.

یکی از کشورهایی که نیاز مبرم به نیروی کار خارجی دارد، آلمان است و بنا به طرح بلو کارت آلمان ، کسانی که موفق شوند دعوتنامه کاری از یک شرکت آلمانی دریافت نمایند ، می توانند درخواست بلو کارت آلمان را نمایند، با داشتن بلو کارت شخص می تواند در آلمان اقامت داشته و حتی برای خانواده (همسر و فرزند) نیز درخواست اقامت به همراه اجازه کار نماید. دارندگان بلوکارت می توانند به تمامی کشورهای عضو شنگن سفر کنند، از دیگر مزایای بلوکارت ، کوتاه شدن زمان برای گرفتن اقامت دائم آلمان است، به طوری که اگر شما به مدت دو سال در آلمان کار کرده و سطح زبان آلمانی خودتان را به B1 برسانید، می توانید درخواست اقامت دائم نمایید.کسانی که موفق به دریافت دعوتنامه کاری و اخذ کارت آبی آلمان می شوند، به یکی از روش های زیر اقدام کرده اند:

  •  خارج از آلمان

در این روش ، شخص در حالی که خارج از آلمان است برای فرصت های شغلی اپلای می کند و یا از طریق سایت های کاریابی اقدام می کند، که پس از عقد قرارداد شما می توانید درخواست بلوکارت و یا ویزای کار دهید. ( اگر متقاضی بلوکارت هستید باید حقوقتان از سطحی بالاتر باشد، اما اگر کمتر بود نگران نباشید میتوانید یکسال با ویزای کار در آلمان کارکرده و پس از کسب تجربه و افزایش حقوق ، در سال بعد با قرارداد جدید که در آن حقوقتان بالاتر از حد تعیین شده باشد، درخواست بلو کارت آلمان و کارت آبی اتحادیه اروپا نمایید)

  • ویزای جستجو کار

در این حالت ، شخص ویزای شش ماهه دریافت می کند و در این مدت ۶ ماهه در آلمان به جستجو کار می پردازد. از آنجایی که شخص در آلمان حضور دارد ، شرکت های آلمانی تمایل بیشتری برای جذب این نیروها دارند، ضمن آنکه کسانی که ویزای جستجو کار دریافت کردند، پس از یافتن کار در آلمان و عقد قرارداد، می توانند در خاک آلمان ویزای خود را به بلوکارت و یا ویزای کار تبدیل نمایند، و از آنجایی که قبلا مراحل گرفتن ویزا و پیش شرط ها گذرانده شده است، راحت تر میتوانند پروسه تبدیل ویزا را انجام دهند.

همانطور که می دانید پروسه اخذ پذیرش تحصیلی کاملا مجزا از پروسه یافتن کار در آلمان و گرفتن دعوتنامه کار است ، پس بهتر است اگر شرایط لازم را دارید، از هر دو طریق اقدام کنید، که در اینصورت ممکن است چهار حالت زیر برای شما پیش آید:

حالت اول) هم موفق به اخذ پذیرش تحصیلی شدید و هم از یک شرکت آلمانی دعوتنامه کار دریافت کردید.

در این حالت:

  • حق انتخاب بیشتری دارید.
  • اگر به تحصیل بیشتر علاقه مندید و چند پذیرش تحصیلی دارید ، حالا می دانید کدام شرکت و شهرها نیاز بیشتری به تخصص شما دارد و شهر و دانشگاه مناسب تر را انتخاب می کنید.
  • اگر هدفتان گرفتن اقامت آلمان است ، بهتر است با خودتان رو راست باشید ، ادامه تحصیل نه تنها باعث صرف انرژی، هزینه و وقت شما می شود ، بلکه با افزایش میزان تحصیلات شانس تان برای یافتن کار در آلمان کاهش می یابد .

به عنوان مثال ، برای یک مهندس برق موقعیت های کاری بسیار بیشتری نسبت به یک دکتری برق در آلمان موجود است و به همین ترتیب یک مهندس مکانیک با یکسال سابقه کار در آلمان بسیار راحت تر از یک کارشناس ارشد مکانیک وارد بازار کار آلمان می شود.

حالت دوم ) موفق به اخذ پذیرش تحصیلی شدید ولی هنوز از دعوتنامه کار خبری نیست.

اگرچه که دعوتنامه کار نگرفتید اما اطلاعات و تجربه ای که تاکنون کسب کردید بسیار برایتان سودمند است، از جمله :

  • ممکن است در حین تحصیل نیز بخواهید مشغول به کار شوید، پس می توانید با تجربه ای که کسب کردید، بهتر از قبل برای فرصتهای شغلی و آگهی های استخدام اپلای کنید.
  • فرض کنید از دو دانشگاه پذیرش گرفتید، یک دانشگاه در شهر برلین و دانشگاه دیگری در شهر فرایبورگ ، به آگهی های استخدامی شرکت های آلمانی واقع در این دو شهر ( برلین و فرایبورگ ) نگاهی می اندازید و اطلاعات و آمار را آنالیز می کنید ، مثلا متوجه می شوید که شرکت هایی که در شهر برلین هستند بیش از ۴۰ بار آگهی استخدامی مرتبط با رشته و تخصص شما را منتشر کرده اند ، درحالی که این تعداد آگهی استخدامی در شهر فرایبورگ تنها به ۶ بار خلاصه می شود . با این آمار و اطلاعات می توانید شهر و دانشگاه مناسب تر را انتخاب کنید.
  • بعد از مطالعه ده ها فرصت شغلی و آگهی استخدامی که شرکت های بزرگ آلمانی در سایتهای خودشان قرار داده اند، حالا می دانید که به عنوان مثال مهندس کامپیوتر مسلط به جاوا و سی پلاس پلاس بیشتر از بقیه زبان های برنامه نویسی مورد نیازشان است ، پس بهتر نیست قبل از رفتن به آلمان یک دوره خاص در این زمینه ببینید؟ یا در زمان تحصیل در آلمان بیشتر روی این زبان های برنامه نویسی متمرکز شوید ؟

حالت سوم ) دعوتنامه کار دریافت کردید ولی موفق به اخذ پذیرش تحصیلی نشدید و یا ویزای تحصیلی شما ریجکت شده است.

در این حالت اگر تمامی انرژی و امید خود را صرف گرفتن ویزای تحصیلی کرده بودید ، ممکن بود دچار ناامیدی و سرخوردگی می شدید ، اما حالا با دعوتنامه کاری که دریافت کردید درها برای شما باز شده است و زندگی بسیار با کیفیت تری نسبت به دانشجویان در انتظار شما خواهد بود.

حالت چهارم ) نه از پذیرش تحصیلی خبری است ونه از دعوتنامه کاری.

واقعیت این است که برای گرفتن پذیرش و اخذ ویزای تحصیلی محدودیت سنی خاصی لحاظ می شود و در واقع هر چقدر سن شما بالاتر می رود شانس گرفتن پذیرش و ویزای تحصیلی کاهش میابد اما برای یافتن کار در آلمان و گرفتن دعوتنامه کار ، محدوده سنی وجود ندارد و مهم نیست چند سالتان باشد ، همواره امکان گرفتن دعوتنامه کار، دعوتنامه کارآموزی، دوره آسبیلدونگAusbildung، ویزای جستجوی کار و انواع دعوتنامه های کاری مختلف وجود دارد.

ممکن است در سن ۱۸ سالگی تصمیم به گذراندن دوره آسبیلدونگ  Ausbildungدر آلمان کنید، یا فارغ التحصیل ۲۵ ساله باشید و برای دوره کارآموزی اقدام کنید ، یا ۳۰ ساله باشید و یا ۴۰ ساله متخصص ویا ۴۵ ساله. پروسه کاریابی در آلمان و اپلای برای آن محدوده خاصی را شامل نمی شود و شما همواره می توانید از این روش برای اقامت در آلمان و کار در آلمان استفاده کنید.

* دوره آسبیلدونگ (Ausbildung) ، دوره ای سه ساله بعد از دیپلم است که شخص می تواند در این مدت هم تخصص کسب کند و هم حقوق دریافت کند.

* دوره کارآموزی یا پرکتیکوم (Praktikum) ، دوره ای چند ماهه است برای تازه فارغ التحصیلان ، در این دوره که ممکن است تا یکسال هم طول بکشد شخص در حین کارآموزی در شرکت ماهانه بین ششصد تا هشتصد یورو حقوق دریافت می کند و پس از این مدت با تخصصی که کسب می کند ، ممکن است در همان شرکت و یا شرکت دیگری مشغول به کار شود.

مهاجرت به کشور آلمان

مهاجرت به کشور آلمان

مهاجرت به کشور آلمان – راه های مهاجرت به آلمان

راه های مهاجرت به آلمان به شرح زیر است :

  1. اخذ تابعیت براساس خون و خاک: اولین و مهم ترین روش اخذ تابعیت و مهاجرت به آلمان براساس سیستم خون و یا خاک می باشد.سیستم کشور آلمان بر اساس سیستم خون می باشد یعنی تابعیت از پدر و مادر به فرزند می رسد از طریق نسب هرچند حتی یکی از والدین تبعه ی آلمان باشد.
  2. پناهندگی: یکی از راه های مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی می باشد. طبق کنوانسیون ژنو هرگاه شخصی بعلت عقاید سیاسی ، مذهبی و اجتماعی… در کشور خود در شرف خطری که متعارفاً غیرقابل تحمل است، و یا مجازاتی در انتظار وی باشد، میتواند تا زمان رفع خطر درخواست پناهندگی از یک کشور دیگر نماید و کشور پذیرنده موظف است از نظر خوراک، مسکن و بهداشت، شخص پناهجو را تامین نماید.

پناهندگی در آلمان دارای دو مرحله میباشد:  الف: اقامتگاه موقت: در این مرحله، اطلاعات شخصی افراد به همراه اثر انگشت و عکس اخذ میگردد و بعد از آن اثر انگشت به سازمان جنایی فدرال جهت مشخص شدن اینکه شخص قبلا در کشور اروپایی دیگری درخواست پناهندگی داده و یا خیر؟! در این مرحله علت خروج از کشور زادگاهشان مورد پرسش واقع می شود ب: در مرحله ی دوم با درخواست پناهندگی موافقت شده و پرونده ای برای شخص تشکیل میدهند و ایالتی که پناهجو باید فرستاده شود انتخاب می گردد و سپس در یک پناهگاه گروهی اقامت داده می شوند.

  1. جاب آفر: اولین روش یافتن کار در آلمان: به مدت سه ماه در کشورآلمان آگهی جذب نیروی کار درج گردد و اگر در این مدت متقاضی نداشت به مدت سه ماه دیگر نیز در اتحادیه اروپا درج میگردد و اگر بازهم متقاضی نداشت، شخص خارجی میتواند درخواست دهد.
  2. ویزای درجستجوی کار :یکی دیگر از روش های مهاجرت به آلمان ،  مهاجرت به آلمان از طریق کار می باشد.  روش دوم که آسان تر و سریع تر هم میباشد، در این روش مهلت ۶ ماهه ای به متقاضی میدهند تا درجستجوی کار باشد. بعد از عقد قرارداد با کارفرمایان آلمانی ،اقامت موقت و یا اقامت دائم دریافت میکنند.که البته شرایطی نیز به شرح ذیل دارا میباشد:
  • ترجمه و تایید مدارک تحصیلی: حداقل مدرک کارشناسی، بیشتر رشته های تحصیلی و مهندسی
  • تسلط به زبان انگلیسی ویا آلمانی: داشتن مدرک زبان الزامی نیست و لی شانس پذیرش را بالا می برد.
  • سابقه کار: سابقه کار نیز امتیاز مثبتی محسوب می شود
  • گواهی تمکن مالی: قبل از روز مصاحبه از بانک اخذ میشود.
  • رزومه: برای روز مصاحبه مورد نیاز است. باید متناسب با تحصیلات و تخصص متقاضی باشد و از سوی دیگر مناسب با نیازهای استخدامی منتشر شده باشد.
  • انگیزه نامه: انگیزه نامه نیز از موارد بسیار مهم و موثر برای پذیرش شخص متقاضی میباشد که در این رابطه حتما باید با وکلا و افراد خبره در این زمینه مشورت کنید.
  • توصیه نامه: داشتن توصیه نامه الزامی نمیباشد. در صورت داشتن توصیه نامه از شخصی که هم رشته بوده و در کشورآلمان نیز مشغول به کار است باشد، امتیاز مثبتی محسوب می شود.
  1. سرمایه گذاری:یکی دیگر از روش های مهاجرت به آلمان ، مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری می باشد. کشور آلمان بعنوان یکی از صنعتی ترین کشورهای اروپا با رشد و امنیت اقتصادی و زیرساخت های قوی یکی از قطب های جذب سرمایه گذاری بشمار میرود که از این طریق میتوان به اقامت این کشور نیز دست یافت.
  1. ثبت شرکت: یکی دیگر از راه های اخذ اقامت کشور آلمان و مهاجرت به آلمان ، مهاجرت به آلمان از طریق ثبت شرکت است. در این روش شخص با ارائه طرح توجیهی اقتصادی (Business plan) که هم قابلیت اجرایی داشته و قدرت سود دهی داشته باشد را به اداره بازرگانی تقدیم کند و همچنین متقاضی باید سابقه تجربه کاری در آن حوزه را داشته باشد.
  2. ازدواج: ازدواج همواره یکی از راههای اخذ اقامت هرکشوری محسوب میشود ، هر گاه شخصی که اصطلاحاً خارجی محسوب می شود بخواهد با یک شخص آلمانی ازدواج کند میتواند از این طریق به اقامت این کشور دست یابد که البته این امر دارای شرایطی به شرح ذیل میباشد.

یکی از روش های مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل می باشد شما می توانید در مقالات دیگر به طور مفصل درباره راه های دیگر ” مهاجرت به آلمان ” اطلاعات کسب کنید .

الف: شخصی که تبعه آلمان است باید ثابت نماید که درآمد کافیبرای زندگی خود و همسرش می باشد و نیازی به کمک های دولت ندارد.

ب: شخص متقاضی ازدواج با تبعه آلمان باید با زبان آلمانی (حداقل تا سطح A1) آشنایی داشته باشد .

با صدور ویزای ازدواج آلمان، علاوه بر اقامت، امکان کار و یا تحصیل رایگان در آلمان پیدا میکند.

  1. ویزای تحصیلی: از مهمترین روشی که برای مهاجرت به آلمان در نظر می گیرند، مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل می باشد. کشور آلمان همواره برای تمامی کسانی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند مورد توجه و جذاب بوده و علت این امر را نه تنها در هزینه های تحصیلی کم تر نسبت به برخی کشور ها مانند آمریکا دانست ، علاوه بر این بورسی های تحصیلی زیادی نیز وجود دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی بیشتر درباره تحصیل پزشکی و داروسازی که از پر متقاضی ترین روش های تحصیل و مهاجرت به آلمان است مقاله “تحصیل گروه پزشکی آلمان” و “تحصیل داروسازی در آلمان” را مطالعه فرمایید.

 

گروه آتیه آفرینان – مجری و ارایه دهنده بهترین خدمات و مشاوره های تحصیل و اقامت در اروپا

 

  • نویسنده : تحصیل و زندگی در اروپا
  • تاریخ انتشار : ۹۷/۰۳/۱۶
  • دسته بندی :
  • دیدگاه ها : بدون دیدگاه

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است

Menu