سفارت ایالات متحده آمریکا در تهران تنها نمایندگی سیاسی ایالات متحده آمریکا در ایران تا پیش از ماجرای اشغال سفارت آمریکا بود . در زمان جنگ ایران و عراق این مجموعه به سپاه پاسداران واگذار شد و از جمله مراکز آموزشی نظامیان جنگ بود. سفارت آمریکا در ایران در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۵۸ توسط دانشجویان پیرو خط امام اشغال شد و از آن پس سفارت آمریکا را با نام لانه جاسوسی نامیدند و امروزه به عنوان ساختمان مرکزی بسیج دانشجوی کشور می باشد. این سفارت در محدوده خیابان های مفتح و طالقانی قرار دارد. در حال حاضر سفارت سوئیس مسئولیت حفاظت از منافع آمریکا در ایران را بر عهده دارد . دولت آمریکا در تاریخ ۶ دسامبر سال ۲۰۱۱ اقدام به تاسیس سفارت خانه مجازی آمریکا در تهران بر روی اینترنت کرد . در تاریخ ۱۵ آذر سال ۱۳۹۰ سفارت مجازی ایالات متحده آمریکا به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز به کار کرد . یک روز پس از راه اندازی «سفارت خانه مجازی آمریکا در تهران» این سایت اینترنتی در ایران مسدود شد. خبرگزاری مجلس ایران این سفارت خانه اینترنتی را « فریبکاری جدید شیطان بزرگ» خواند.
- شرکت آتیه آفرینان ایرانیان به شما پیشنهاد می کند برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ” تحصیل در آمریکا ” را مطالعه فرمایید.
معمار ساختمان سفارت آمریکا ، که در ۱۹۴۸ ساخته شده، شخصی به نام وان در گراکت بود که سفارت آمریکا در آنکارا را نیز طراحی کرده بود . طرح ساختمان به دلیل شباهت به طرح دبیرستانهای آمریکایی در دهه ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ آمریکا، توسط کارکنان آن «هندرسون های» لقب گرفت. «هندرسون های» در انگلیسی آمریکایی عامیانه به معنای «دبیرستان هندرسون»، و لوی هندرسون نام سفیر آمریکا در سال ۱۹۵۱ در زمان پس از ساخت آن بود. امروزه ساختمانهای جدید در داخل محوطه سفارت ایجاد شده و بیشتر ساختمانهای سفارت تغییر کاربری دادهاند. ساختمان دوطبقه محل زندگی سفیر آمریکا به محلی دست نخورده و متروکه تبدیل شده است. برخی از ساختمانهای قسمت شمالی سفارت تبدیل به سالنهای ورزشی شدهاند. یکی از ساختمانهای نیمه جنوبی سفارت نیز به کتاب فروشی تبدیل شده است. بر روی دیوارهای سفارت نیز شعارنویسی هایی با مضامین مرتبط با انقلاب ایران و نفی آمریکا دیده میشود.
در مقاله ” اقامت در آمریکا ” به طور مفصل درباره شرایط اقامت و تابعیت آمریکا اطلاعات کسب کنید.

مدارک لازم
سفارت ایالات متحده آمریکا – مدارک لازم جهت ارائه به سفارت آمریکا
مدارک لازم جهت ارائه به سفارت آمریکا به شرح زیر می باشد :
- ترجمه و اصل شناسنامه
- مدارک شغلی شامل گواهی اشتغال به کار، جواز کسب، پروانه مطب یا بهره وری، حکم کارگزینی، ترجمه سوابق بیمه و غیره
- مدارک مالی شامل پرینت شش ماهه حساب و هر مدرک دیگری که تمکن مالی متقاضی و قصد بازگشت وی به کشور مبدا را ثابت کند .
- دو قطعه عکس 5*5 رنگی زمینه سفید که اخیرا گرفته شده
- اصل پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار پس از مدت زمان مدنظر جهت اقامت در ایالات متحده آمریکا ( پاسپورت های قبلی به خصوص اگر در آنها ویزای معتبر وجود دارد ارائه شود.)
شما می توانید برای مهاجرت به آمریکا مقاله ای تحت عنوان ” مهاجرت به آمریکا ” را مطالعه فرمایید .
گروه آتیه آفرینان – مجری و ارائه دهنده بهترین خدمات و مشاوره های تحصیل و اقامت در اروپا