اقامت و تابعیت سوئیس
اقامت و تابعیت سوئیسReviewed by تحصیل و زندگی در اروپا on Jun 4Rating:

اقامت و تابعیت سوئیس (Switzerland)

کشور سوئیس از برترین کیفیت زندگی در بین کشورهای اروپایی برخوردار است و همین موضوع باعث شده سالانه افراد زیادی به دنبال راهها و شرایط مهاجرت به سوئیس هستند. کسب تابعیت سوئیس از طریق تولد فرزند، ازدواج در سوئیس و یا تقاضا بدست می آید.معمولا افرادی که قصد مهاجرت به سوئیس را از راههای تحصیل در سوئیس یا مهاجرت تحصیلی، سرمایه گذاری و یا اخذ ویزای کار سوئیس را دارند به سوالاتی پیرامون تابعیت و اقامت سوئیس برخورد می کنند. لازم به ذکر است مفاهیم سیتیزن شدن یا اخذ شهروندی، تابعیت و اخذ پاسپورت سوئیس همگی دارای معنای واحد هستند.

اقامت و تابعیت سوئیس – قانون تابعیت و اقامت سوئیس

قانون تابعیت سوئیس براساس اصول ذیل بنا شده است:

  • قانون تابعیت کنفدراسیون، شوراهای کانتون و شوراهای محلی.
  • تابعیت کسب شده از طریق تولد در سوئیس ، ازدواج با سوئیسی (یعنی از طریق اصل خون )
  • برای جلوگیری از بی تابعیتی

زمانی یک شخص به عنوان تبعه سوئیس محسوب می گردد که شهورند وی در شهرداری (قسمت اداره ثبت احوال) به ثبت رسیده شده باشد. و خانواده ی وی نیز در آنجا تابعیتشان ثبت شده باشد.

اقامت و تابعیت سوئیس – راه های تحصیل و اخذ تابعیت و اقامت سوئیس

طفلی که از پدر و مادر سوئیسی متولد بشود ولو آن که سوئیس متولد نشده باشد و یا این که پدر و مادر وی رسماً ازدواج کرده باشند یا خیر این طفل سوئیسی محسوب می شود.

  • اصل خاک (یعنی تولد فرزند در خاک سوئیس )

اصل خاک در قانون تابعیت سوئیس مورد پذریش واقع نشده است و تولد در خاک سوئیس به تنهایی موجب تحصیل تابعیت نمی گردد. پس باید توجه داشت تولد فرزند و یا بچه دار شدن در سوئیس موجب اخذ تابعیت و اقامت سوئیس برای فرزند نمی شود و البته کمکی هم برای والدین آنها نمی کند.

  • قانون ازدواج در سوئیس

هر شخصی که با یکی از اتباع سوئیس ازدواج نماید می تواند برای تحصیل یا اخذ تابعیت و اقامت سوئیس تقاضا نموده مشروط بر اینکه پنج سال در سوئیس اقامت نموده و حداقل ۳ سال از ازدواج آن ها نیز سپری شده باشد و نیازی به امتحان زبان سوئیسی ندارد ولی باید شرایط زیر را داشته باشد.

  • به نحوه ی زندگی کردن در سوئیس عادت کرده باشد.
  • مطیع قانون سوئیس باشد.
  • برای امنیت داخلی و خارجی سوئیس خطرناک نباشد.

شخصی که با تبعه ی سوئیسی ازدواج نموده ولی در خارج از سوئیس اقامت دارد بایستی از ازدواج آن ها حداقل ۶ سال گذشته باشد و علاقمند به تابعیت سوئیس باشد.

  • اخذ تابعیت و اقامت سوئیس از طریق تقاضای تابعیت

یکی دیگر از راه های تحصیل تابعیت سوئیس ، سکونت دائم شخصی است که ۱۲ سال در سوئیس زندگی کرده است. (هر سالی مع بین ۱۰ تا ۲۰ سال اقامت در سوئیس سپری شود دو برابر محسوب می گردد) و زمانی مشخص می تواند تقاضای تابعیت نماید که حداقل ۳ سال از ۵ سال را قبل از اقدام برای تابعیت سوئیس در آنجا زندگی کرده باشد. و همچنین یکی دیگر از شرایط تحصیل تابعیت تسلط به یکی از زبان های آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی، و یا یونانی می باشد (البته تسلط به هر یک از زبان ها بستگی به آن محل یا منطقه ای داد که شخص قصد زندگی در آنجا را داشته باشد)

اقامت و تابعیت سوئیس – شرایط اخذ تابعیت و اقامت سوئیس:

علاوه بر شرایط فوق،  متقاضی می بایستی دارای شرایط زیر نیز باشد؛ ( شرایط اخذ تابعیت و اقامت سوئیس)

  • با نحوه ی زندگی کردن در سوئیس عادت کرده باشد.
  • آشنایی با عف، آداب و رسوم مردم سوئیس داشته باشد.
  • مطیع قانون سوئیس باشد.
  • برای امنیت داخلی و خارجی سوئیس خطرنام نباشد.

لازم به توضیح است که ممکن است در هر یک از کانتونها (ایالتها) علاوه بر شرایط فوق، شرایط دیگری را نیز برای خود داشته باشند.

اقامت و تابعیت سوئیس – مدت زمان سکونت در سوئیس برای اخذ اقامت

سوئیسی شدن معنای پیوستن به آن کشور؛ کانتون و کمون را در بردارد و هر بخش شرایط خاص خود برای اقامت را خواهد داشت.در سطح ملی قوانین اولیه افراد را ملزم به ۱۰ سال اقامت در این کشور می داند که تمامی این موارد بایستی رعایت گردد. علاوه بر این شرایط اقامت استانی کاملا جداگانه می باشد که با توجه به محیط متفاوت می باشد. بیاد داشته باشید که Vaud استانی به سه سال اقامت نیاز دارد. این درحالیست که Basel  وZurich به دو سال اقامت نیاز خواهند داشت. به طور کلی هر دو Geneva and Vaud به یکسال اقامت پس از دادن درخواست استانی نیاز خواهند داشت و Zurich and Basel به دو سال اقامت استانی پس از دادن اولین درخواست نیاز خواهند داشت.

اقامت و تابعیت سوئیس – شرایط اخذ اقامت سوئیس

تمامی متقاضیان در مصاحبه ای شرکت می نمایند که مقصود آنان از زندگی در سوئیس را مشخص می کند. چرا که آنان بایستی خود را با فرهنگ کشور سوئیس؛ حقوق و قوانین موجود و شرایط مهاحرت به سوئیس در این کشور وفق دهند و در واقع تمامی این موارد ریسک بزرگی می باشد.

شرایط دقیق به شرح ذکر شده در ذیل می باشد:

  • تمامی مالیات ها را به موقع پرداخت نمایید.
  • آماده ارائه خدمات به بخش ارتش باشید.
  • قانون شکنی نکنید.
  • یک شهروند خوب باشید.
  • توانایی صحبت به زبان فرانسوی (آلمانی و یا ایتالیایی) را داشته باشید.
  • برای اخذ شغل مورد نظر و یا برای اجتماعی شدن به کشور سوئیس و یا موسسات موجود در این کشور ملحق شوید.
  • سعی کنید همیشه دولت شما را پشتیبانی نکند.

در اینجا تمامی شرایط مرتبط با Vaud  و Geneva آورده شده است.

در Vaud تمامی فرزندان و والدین آنان حتی اگر در سوئیس به دنیا آمده باشند قادر به دادن درخواست به صورت جداگانه و از سن ۱۱ سالگی می باشید. قوانین موجود در Geneva به هر شخصی که ۱۱ سال سن دارد اجازه درخواست را می دهد. برخی از افرادی که ۱۱ سال سن دارند مدت اقامت آنان ۱۲ سال در نظر گرفته می شود البته این در صورتی است که تاریخ تولد آنان از دهم تا بیستم باشد.

اقامت و تابعیت سوئیس – هزینه اقامت سوئیس

بخاطر داشته باشید که تمامی موارد ذکر شده در فوق سه نوع هزینه را در بر دارد؟ فدرال؛ کانتون و کمون. در Vaud کل هزینه های در نظر گرفته شده بالاتر از ۸۵۰ CHF برای هر فرد متقاضی می باشد. بخاطر داشته باشید که در صورت ارائه درخواست به صورت خانوادگی این هزینه کمتر خواهد شد.

این هزینه در Geneva گران تر و پیچیده تر می باشد که کل هزینه ها از ۹۳۰ تا ۴٫۱۶۰ CHF می باشد که تا حد بسیاری به سن و درآمد اشخاص بستگی خواهد داشت. لذا بر اساس درآمد شما این هزینه ی زندگی در سوئیس دو برابر (معادل با ۴۰۰۰۰ p.a) سه برابر (بیش از ۸۰۰۰۰ P.a) چهاربرابر (درآمد بیش از ۱۲۰۰۰۰p.a) خواهد شد. در آخر دیگر هزینه های اضافی بالاتر از ۴۸۰ CHF می باشد. در زوریخ کانتون حدود ۲۵۰ CHF هزینه را برای افراد زیر ۲۵ سال و ۵۰۰ CHF برای افراد بالای ۲۵ سال در نظر گرفته است. این درحالیست که فدرال حدود ۵۰ CHF را برای بچه ها و ۱۵۰CHF را برای بزرگسالان در نظر گرفته است.

اقامت و تابعیت سوئیس – درخواست کسب تابعیت سوئیس

گروه های غیر سوئیسی زیر می توانند برای تحصیل تابعیت سوئیس اقدام نمایند:

  • زن هایی که بر اثر ازدواج با غیر تبعه ی سوئیس، تابعیت سوئیسی خود را از دست داده اند.
  • فرزندانی که از مادران سوئیسی که قبل از ازدواج درخواست تابعیت سوئیس را داده اند متولد شده باشند.
  • افرادی که قبل از اول جولای ۱۹۸۵ از مادرانی که درخواست تابعیت در سوئیس را از طریق نسب و فرزندخواندگی یا تقاضای تابعیت نموده اند متولد شده باشند.
  • کودکانی که مادرشان از طریق ازدواج تابعیت سوئیس را کسب کرده باشند.

اقامت و تابعیت سوئیس – تابعیت مضاعف در سوئیس

براساس قانون تابعیت سوئیس ، هیچ محدودیتی برای داشتن تابعیت مضاعف از اول ژانویه ۱۹۹۲ وجود ندارد. این بدان معنی است که خارجیانی که تابعیت سوئیس را قبلاً تحصیل نموده اند نیازی به از دست دادن تابعیت قبلی خود ندارند و خودبخود تابعیت قبلی خود را از دست نخواهند داد.

در خیلی از قوانین تابعیت کشورها اجازه ی انتقال تابعیت از پدر و مادر به فرزندان وجود دارد و به همین جهت بسیاری از بچه هایی که متولد می شوند و پدر و مادرشان تابعیت های مختلفی را دارند بچه های آن ها نیز چند تابعیتی خواهند شد.

اقامت و تابعیت سوئیس – حقوق و وظایف افراد دارای تابعیت سوئیس

همه اتباع سوئیس:

  • می توانند در انتخابات رأی بدهند مشروط بر اینکه دارای ۱۸ سال سن به بالا باشند.
  • می توانند در انتخابات کاندیدا یا نامزد بشوند.
  • حق شرکت در رفراندوم را خواهند داشت.
  • قادر به اخذ پاسپورت هستند و ارزش پاسپورت سوئیس استفاده کنند
  • حق دارند از اخراج شدن خود از تابعیت سوئیس دفاع و جلوگیری نمایند. (در دادگاه های سوئیس طرح دعوا نمایند)
  • موظف به انجام خدمت نظام وظیفه هستند. (فقط مردان)

اصلاح قوانین تابعیت در کشور سوئیس در جریان است. بیاد داشته باشید که پارلمان به تصویب قوانینی پرداخته است که باز هم در جریان است. در این جا راهنمایی هایی در خصوص آنچه که در ۴آوریل ۲۰۱۶ رخ داده است در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
در تاریخ ۲۰ ژوئن ۲۰۱۴ پارلمان سوئیس یک قانون جدید مبنی بر تغییر تعداد مقیمان واجد شرایط  شهروندی و اقامت و تابعیت سوئیس وضع کرد. قانونی که اجازه اقامت افراد قبل از دادن درخواست و رسیدن به سن قانونی را داد.

اقامت و تابعیت سوئیس

اقامت و تابعیت سوئیس

اقامت و تابعیت سوئیس – شهروندی و تابعیت سوئیس

با توجه به قانون وضع شده در سال ۱۹۵۲ و بسیاری از دیدگاه های ارائه شده؛ که برخی از آنان به صورت اجباری می باشد تغییرات بسیار مهمی در مجلس رخ داد که همه ی آنان تاثیرگذار نبود. این درحالیست که برخی از قوانین قدیمی هنوز حکم فرما می باشد.

این راهنمایی ها تنها بر تابعیت معمول و بر Vaud and Geneva تاکید دارد؛ علاوه بر این اطلاعاتی در خصوص Zurich and   Basel نیز در اختیار افراد قرار خواهد گرفت. بیاد داشته باشید که این پروسه برای افرادی که با بومیان سوئیسی ازدواج می نمایند؛ مقیمان نسل جوان و افرادی که در کشور سوئیس به دنیا می آیند راحت تر می باشد. لینک های متعددی وجود دارند که شما با مراجعه به آنان اطلاعات بسیاری کسب می کنید.

بیاد داشته باشید که اخذ پاسپورت سوئیسی در موارد خاصی کمی دشوار به نظر می رسد و از نظر رتبه و قدرت به عنوان پنجمین پاسپورت معتبر جهان در نظر گرفته می شود. در صورت اخذ مجوز تابعیت و اقامت در سوئیس شما قادر به سفر به دیگر کشورهای اروپایی می باشید و حق دادن رای نیز به شما داده خواهد شد. بخاطر داشته باشید که ۷ گام ذکر شده در فرایند درخواست برای ملت سوئیسی و یا افرادی که اخذ گرفتن پاسپورت را دارند خلاصه می شود. فرایند تابعیت سوئیس به سه بخش تقسیم می گردد و برای آن سه راه حل در نظر گرفته می شود. فرایندی که با اخذ green light از مقام های فدرال امکان پذیر است. پس از آن کانتون و یا کمون مورد نظر در خصوص صلاحیت شما نیز تصمیم گیری خواهد کرد.در حقیقت اولین قدم در خصوص ارتباط با اداره کمون می باشد و سپس گذشت تمامی موارد از کانتون می باشد که پس از آن تمامی موارد به اداره فدرال منتقل می شود. لذا تصمیم نهایی پس از گذشت از کمون و کانتون نیز گرفته خواهد شد.

این گردش کارها به بخش های مختلفی تقسیم می شود و از سیستم کشور سوئیس نیز تبعیت خواهد کرد. مقام های Vaud دادن اقامت به مدت ۲ سال و نیم را در اختیار افراد قرار می دهد. در Geneva کانتون این مدت زمان را مابین یک سال و نیم تا سه سال تخمین زده است.

گروه آتیه آفرینان – مجری و ارایه دهنده بهترین خدمات و مشاوره های تحصیل و اقامت در اروپا

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است

Menu