اقامت و تابعیت سوئد
اقامت و تابعیت سوئدReviewed by آتیه آفرینان ایرانیان on Jun 13Rating: 5.0اقامت و تابعیت سوئداقامت و تابعیت سوئد

اقامت و تابعیت سوئد(Sweden)

حتما شما مباحثی در مورد مهاجرت مانند شهروندی، تابعیت، اقامت، پی آر، سیتیزن شیپ ، سیتیزن و … را شنیده اید که در ابتدا بهتر است با این اصطلاحات آشنا شوید که دچار اشتباه و سردرگمی نشویم.

اقامت و تابعیت سوئد – شهروندی یا تابعیت 

شهروندی که همان تابعیت بدین معناست که شخصی که شهروندی و یا همان citizenship  را از یک کشور اخذ مینماید تبدیل به یکی از اهالی آن کشور میشود و او را شهروند، تبعه و یا  citizen آن کشور مینامیم و شخص پاسپورت (شناسنامه) کشور مورد نظر را دریافت میکند.برای اخذ تابعیت یک کشور باید مدت زمان معینی از زمان حصول اقامت دائم شخص گذشته باشد و شخص مدت زمان معینی را در کشور مورد نظر زندگی کرده باشد و زبان آن کشور و قانون و تاریخ آن را بداند(از شخص آزمون گرفته میشود) و بعد از انجام مراسمی کوتاه تابعیت خود را دریافت میکند. شهروندی و یا تابعیت هیچ گاه به سرعت به کسی واگذار نمی شود مگر در مواردی خاص که کشور های بسیار کوچکی مانند دومنیکا و…به نام سرمایه گذاری و در عوض دریافت مبالغ بالا پاسپورت خود را به سرمایه گذار به فروش میرسانند و یا در مواردی که دولت یک کشور به یک شخص بسیار مهم شهروندی افتخاری کشور خود را اهدا میکند مانند دولت افریقای جنوبی که شهروندی این کشور را به پروفسور سمیعی اهدا کرد و یا موارد نادر دیگر مانند فروش پاسپورت اوکراینی به بهانه ازدواج سوری و… و یا در مورد پناه جویان که  اخذ اقامت و تابعیت سوئد برای آنها سریعتر از اغلب  راه های دیگر انجام میگیرد. افراد می توانند به برسند .

اقامت و تابعیت سوئد – اقامت (موقت و دائم )

اقامت یعنی اینکه شما در یک مکان حضور دارید.به عنوان مثال وقتی شما یک ویزای توریستی میگیرید و یک هفته به کشور آلمان سفر میکنید در طول این یک هفته شما در کشور آلمان اقامت دارید.نوع اقامت شما اقامت موقت و توریستی است.پس صرفا اقامت به معنی مهاجرت نیست.نوعی دیگر از اقامت نیز وجود دارد که به آن اقامت دائم میگوییم.که در زبان انگلیسی به آن پی آر (PR) و یا permanent residency  میگویند.البته در برخی از کشورها اصطلاحاتی مانند گرین کارت که معادل این مفهوم هستند نیز وجود دارد.اقامت دائم به این معناست که شخصی که دارنده ی کارت اقامت دائم است میتواند تا هر زمانی که بخواهد در کشور مورد نظر اقامت داشته و زندگی کند.

اقامت دائم با اجازه ی کار و تحصیل همراه میباشد.به عنوان مثال یک شخص که اقامت سوئد را دارد از تمامی امکانات و حقوق یک شهروند سوئدی برخوردار است به جز حق دخالت سیاسی در کشور سوئد(به عنوان مثال حق رای دادن در کشور سوئد).البته شخص میبایست اقامت دائم خود را معمولا در هر  پنج ۵ سال و با شرایطی نه چندان سخت گیرانه(بنا بر قانون خاص هر کشور) تمدید نماید و بعد از گذشت زمانی معین از اخذ اقامت دائم و بنا بر شرایط خاص هر کشور درخواست اخذ تابعیت (شهروندی) و اخذ پاسپورت نماید.تفاوت دیگر اقامت دائم با پاسپورت در این است که امکان لغو اقامت دائم از سوی دولت کشور مورد نظر بنا به شرایطی خاص مانند ارتکاب به جرم های بسیار سنگین وجود دارد اما معمولا امکان لغو (سلب) تابعیت از یک شخص  مگر در مواردی بسیار نادر ، آن هم در کشور های کوچک عربی و شیخ نشین.( مانند کشور بحرین که درماه ژانویه سال ۲۰۱۷ از یکی از مخالفان حکومت خود سلب تابعیت کرده و تابعیت بحرینی او را لغو کرد!!!!) و یا کشورهای کوچکی که هنوز هم قوانینی به جای مانده از دوران حکومت کمونیسم در آنها وجود دارد که دولت خودسرانه و یک طرفه اقدام به این رفتار مینماید. البته بنا بر قانون بسیاری از کشور ها اگر یک شخص خواهان اخذ تابعیت دوم از کشوری دیگر باشد میبایست تابعیت اصلی و اول خود را پس دهد.

اقامت و تابعیت سوئد – اخذ تابعیت کشور سوئد

وقتی که یک شخص خارجی (منظور شخصی است که هنوز اخذ اقامت و تابعیت سوئد را اخذ ننموده است) برای مدت معینی در این کشور زندگی کرده باشد و همچنین شرایط دیگری را که در این نوشتار به آنها خواهیم پرداخت احراز نماید میتواند برای اخذ اقامت و تابعیت سوئد تقاضا نماید .

موارد مورد نیاز برای اخذ اقامت و تابعیت سوئد از طریق درخواست خود متقاضی :

  • برای اینکه شما یک سوئدی شوید و به اخذ اقامت و تابعیت سوئد برسید میبایست:
  • قادر باشید هویت خود را احراز نمایید..
  • حداقل ۱۸ هجده سال تمام سن داشته باشید..
  • دارای اجازه ی اقامت دائم و یا کارت اقامت سوئد باشید..
  • .مدت زمان معینی را در کشور سوئد اقامت داشته باشید.
  • سابقه ی معقولی در مدت زندگی خود در سوئد داشته باشید(سوئد پیسینه نداشته باشید)

اقامت و تابعیت سوئد – اخذ تابعیت کشور سوئد از طریق تولد

کشور سوئد در مورد اعطای تابعیت خود به فرزندان تازه متولد شده تابع قانون خون میباشد.به این معنا که اگر یک فرزند در کشور سوئد متولد شود تنها در صورتی به وی تابعیت سوئدی داده میشود که پدر یا مادر او تبع ی کشور سوئد باشد(صرف نظر از محل تولد). اما اگر این فرزند در سوئد بماند میتواند از طرق مختلف تابعیت این کشور را اخذ کند.

قانون بسیار مهم: قانون مهاجرت به سوئد و تابعیت  در کشور سوئد در اول جولای سال ۲۰۰۱ اصلاح شد و در آن اجازه داشتن تابعیت دوگانه به افراد داده شد. بدین معنا که دیگر برای اخذ تابعیت کشور سوئد نیاز نیست که تابعیت اصلی خود را واگذار نمایید.
فرزندانی که بعد از تاریخ ۱ آپریل سال ۲۰۱۵ متولد شده اند به صورت اتوماتیک اخذ اقامت و تابعیت سوئد را اخذ مینمایند اگر:

  • یکی از والدین در زمان تولد فرزند تابعیت سوئد را داشته باشد
  • والدینی که فوت شده اند در زمان تولد فرزند تابعیت سوئدی را داشته باشند.

اقامت و تابعیت سوئد – اخذ تابعیت کشور سوئد از طریق فرزند خواندگی

فرزندی که زیر دوازده سال تمام باشد و از طرف فردی که تبعه ی کشور سوئد است و  تابعیت سوئد دارد  به فرزند خواندگی گرفته شود به صورت اتوماتیک اخذ اقامت و تابعیت سوئد را اخذ مینماید.البته به فرزند خواندگی گرفتن این فرد میبایت طبق قانون اساسی کشور سوئد انجام گرفته باشد.این فرزند خواندگی میبایست بعد از ۳۰ ژوئن سال ۱۹۹۲ به صورت رسمی به تصمیم رسیده و یا ثبت شده باشد.فرزندانی که این شرایط (مانند داشتن سن کمتر از دوازده سال و ..)را نداشته باشند به صورت اتوماتیک به اخذ تابعیت سوئد در نیامده و باید به دولت این کشور درخواست کتبی دهند.

اقامت و تابعیت سوئد – اخذ تابعیت کشور سوئد از طریق درخواست متقاضی

افراد خارجی میتوانند برای اخذ اقامت و تابعیت سوئد درخواست دهند اگر شرایط زیر را داشته باشند:

اقامت دائم خود را اخذ کرده باشند مگر اینکه از اهالی یکی از کشور های نوردیک باشند.برای افراد اهل کشورهای نوردیک اقامت موقت پنج ساله حکم اقامت دائم افراد دیگر را دارد.

چند استثنا در مورد طول مدت زندگی و دیگر شرایط برای اخذ اقامت دائم کشور سوئد:

  • مدت زمان مورد نیاز زندگی در کشور سوئد برای پناهجویان یا افرادی که تابعیتشان مشخص نیست و می خواهند به اخذ تابعیت سوئد برسند کمتر از موارد دیگر و تنها چهار سال میباشد .
  • افرادی که تابعیت کشور های نوردیک را دارند تنها نیاز به حضور به مدت دو سال را در سوئد دارند.
  • افرادی که قبلا تابعیت سوئدی را داشته اند.
  • افرادی که به استخدام یک شرکت سوئدی درآمده اند ولی در خارج از سوئد مشغول به کارند.
  • اشخاصی که سابقه ی طولانی مدت در زندگی در این کشور را دارند.
  • افرادی که با یک تبعه ی کشور سوئد ازدواج کرده باشند.

به طور مثال میتوان گفت که متقاضیان  از راه های مختلفی میتوانند وارد کشور سوئد شده و پس از اقامت موقت در این کشور به اقامت دائم رسیده و برای اخذ تابعیت سوئد به دولت این کشور درخواست دهند .

اقامت و تابعیت سوئد – اخذ تابعیت کشور سوئد از راه  مهاجرت تحصیلی و یا کاری

افراد خارجی از جمله ایرانیان که متقاضی اخذ اقامت و تابعیت سوئد هستند میتوانند به راحتی برای ادامه ی تحصیل به کشور سوئد وارد شوند.پس از اتمام تحصیل دولت سوئد شما را مجبور به ترک فوری این کشور نمینماید.شما پس از پایان تحصیلات خود در کشور سوئد فرصتی شش ماهه را خواهید داشت تا کار پیدا کنید.پس از یافتن کار اقامت شما از اقامت تحصیلی تبدیل به اقامت کاری شده و میتوانید مادامی که دارای شغل هستید در کشورسوئد اقامت داشته باشید.پس از اینکه شما ۵ سال در این کشور کار کرده و مالیات درامد خود را داده باشید میتوانید برای اخذ اقامت دائم سوئد تقاضا دهید.پس از اخذ اقامت دائم سوئد نیز میتوانید طبق موارد گفته شده برای اخذ اقامت و تابعیت سوئد تقاضا دهید.اگر از ابتدا نیز شما به این کشور مهاجرت کاری کرده باشید نیز این پروسه امکان پذیر و بسیار سریع تر خواهد بود .

اقامت و تابعیت سوئد – اخذ اقامت و تابعیت سوئد از راه  ازدواج

طبق قانون کشور سوئد هر فرد خارجی که خواهان اخذ اقامت و تابعیت سوئد باشد و با یک تبعه ی کشور سوئد ازدواج کرده باشد و از این ازدواج به مدت ۴ سال گذشته باشد و شخص مورد نظر در این کشور زندگی کرده باشد نیز میتواند از طریق همسر خود اقامت دائم و سپس پاسپورت سوئدی دریافت کند. و اخذ تابعیت سوئد را  داشته باشند .                                                                                             

اقامت و تابعیت سوئد – اخذ تابعیت کشور سوئد از راه پناهندگی 

در مورد اخذ اقامت و تابعیت سوئد و در مورد راه پناهندگی چند مورد اساسی وجود دارد که باید از ابتدا بدانیم.ابتدا یک مرور کلی در مورد این مساله و تبعات آن انجام میدهیم.پناهندگی از آنجایی به وجود آمده که بعد از رخ دادن جنگ جهانی دوم و آواره شدن عده ی بسیاری از مردم جهان از جمله یهودیان کشور ها برای جلوگیری از این قبیل اتفاقات تصمیماتی گرفتند.بعد از این جنگ کنوانسیونی بین اغلب کشورهای جهان به وجود آمد تا از این بع بعد چنانچه مردم کشورهای عضو کنوانسیون از نظر جانی ,مالی و… در خطر بودند بتوانند به  کشورهای دیگر عضو پناه ببرند تا خود را از خطرات حفظ کنند.در سال های اخیر بسیاری از افرادی که قصد مهاجرت به کشورهای مختلف و می خواهند که اخذ اقامت و تابعیت سوئد را داشته باشند از این مساله سو استفاده کرده اند.این عده از راه های مختلف خود را به کشورهای مختلف  خصوصا کشورهای اروپایی میرسانند و بیان میکنند که در کشور خود از نظر مالی,روانی و… در خطر هستند.و از کشور مورد نظر تقاضا ی کمک و اعطای شهروندی مینمایند.قبل از سال های اخیر و جنگ سوریه و اوضاع نا آرام اخیر افرادی که به کشورهای اروپایی  پناهنده میشدند خدمات بسیار خوبی از سوی دولت آن کشورها دریافت میکردند. اما با سیل پناهجویان کشورهای جنگ زده که به سمت اروپا روان شده اند طبیعتا دولت های کشورهای اروپایی توان ارایه ی امکانات قبلی را به پناهجویان ندارند.و در حال حاضر وضعیت پناهجویان در کشورهای اروپایی اصلا وضعیت مناسبی  نیست.و این راه گزینه آخر برای افرادی است که واقعا در کشور خود دچار مشکل هستند.

در حال حاضر یکی از بهترین روشهایی که میتوان به اخذ اقامت و تابعیت سوئد رسید . اخذ اقامت دانشجویی سوئد است . کشور سوئد  با امکان تحصیل و اخذ ویزای همراه برای خانواده مقصد بسیاری از دانشجویان بین المللی است .

اقامت و تابعیت سوئد

اقامت و تابعیت سوئد

 اقامت و تابعیت سوئد – بدیل اقامت به تابعیت سوئد

شرایط تبدیل اقامت به تابعیت سوئد  را در هر یک از حالات زیر را بررسی خواهیم کرد. پیشنهاد می شود جهت کسب اطلاعات لازم به وکیل مهاجرت به سوئد مراجعه نموده و  به هیچ عنوان برای مشاوره در زمینه مسائل حقوقی مهاجرت که نیاز به پاسخ های به روز و صحیح داشته با افراد غیر حقوقی مشورت ننمایید تا خدای نکرده منابع مالی و زمان خود را هدر ندهید .

  1. تبدیل اقامت به تابعیت از طریق تولد
  2. تبدیل اقامت به تابعیت از طریق ازدواج
  3. تبدیل اقامت به تابعیت از طریق کار و سرمایه گذاری
  4. تبدیل اقامت به تابعیت از طریق تحصیل

اقامت و تابعیت سوئد – قاعده اصلی تبدیل اقامت به تابعیت

هنگامی که شما دارای اقامت سوئد بوده و به مدت چند سال در سوئد زندگی کرده باشید، می توانید از دولت سوئد درخواست کنید تا اقامت شما را تبدیل به تابعیت نماید. در این خصوص قاعده کلی برگرفته از قوانین کشور سوئد وجود دارد که عبارت است از : اگر شما دارای اقامت دایم سوئد باشید و یا دارای اقامتی باشید که ذاتا اقامت دایم سوئد را در بر خواهد گرفت، پس از سپری کردن مدت زمان مشخصی در خاک کشور سوئد که معمولا ۵ سال می باشد، امکان درخواست تابعیت را داشته و اقامت شما به تابعیت تبدیل خواهد شد.

این قاعده قاعده کلی است و تحت شرایط معین، طول مدت زمان ۵ سال و یا تاریخ شروع محاسبه ۵ سال متغیر خواهد بود که در ادامه مقاله به آن پرداخته خواهد شد.  منظور از اقامت ذاتی دایم ( Habitual Residence) را با مثالی خدمت شما سروران توضیح می دهیم:

اگر شما اقامت دایم را کسب کرده باشید، پس از سپری شدن ۵ سال زندگی در سوئد ( تحت شرایط مشخص) و پرداخت مالیات قادر به اخذ تابعیت کشور سوئد هستید. اگر شما ویزای دانشجویی داشته باشید از آنجا که هدف ذاتی این ویزا فراهم نمودن امکان تحصیل در سوئد بوده و اصل بر این است که دانشجویان پس از تحصیل به کشور خود باز می گردند لذا مدت زمان اقامت دانشجویی جزء مدت زمان ۵ سال محسوب نمی شود و شما ابتدا باید پس از تحصیل شرایط اخد اقامت دایم را کسب نموده و پس از کسب اقامت، شروع مدت زمان ۵ سال از آن به بعد محاسبه می گردد. اما اگر شما شرکتی را در سوئد ثبت بنمایید ماهیت کسب و کار  ایجاب خواهد کرد که شما در کشور سوئد حضور داشته و تجارت خود را به پیش ببرید لذا در اقامت دریافت شده از طریق کار یا ثبت شرکت یا سرمایه گذاری ، مدت زمان ۵ سال برای دریافت تابعیت، از بدو دریافت اقامت محاسبه می گردد.  بنابراین Habitual Residence  به اقامتی اطلاق می شود که شما مدت زمان طولانی ( چندین سال) در سوئد اقامت داشته و قصد ماندن در سوئد را خواهید داشت.

اقامت و تابعیت سوئد – دریافت تابعیت سوئد از طریق تولد

کشور سوئد از زمره کشورهایی است که تابعیت آن از طریق خون منتقل می گردد. در این خصوص قانون کشور سوئد اعلام می دارد : از ابتدای آوریل ۲۰۱۵، هر فرد متولد شده که یکی از والدین آنها سوئدی باشد ولو اینکه در خارج از کشور سوئد متولد شده باشد دارای تابعیت سوئدی است. در واقع کشور سوئد به عنوان یکی از اعضا کنوانسیون حقوق بشر، سعی نموده است با وضع این قانون ، شرایط بی تابعیتی را از بین ببرد. والدین سوئدی  فرزند تازه متولد شده در کشورهای دیگر می توانند از سفارت سوئد در آن کشور درخواست پاسپورت سوئدی برای فرزند خود بنمایند. همجنین قانون تکلیف متولدین قبل از اول آوریل ۲۰۱۵ را مشخص کرده است:

” برای فرزندانی که قبل از اوریل ۲۰۱۵ بدنیا آمده باشند، در صورتیکه مادر آنها دارای تابعیت سوئدی باشد،  فرزند دارای تابعیت سوئدی است خواه فرزند در سوئد بدنیا آمده باشد خواه در خارج از خاک کشور سوئد. اما اگر تنها پدر سوئدی بوده و فرزند در خاک سوئد بدنیا آمده باشد، تابعیت فرزند متولد شده سوئدی است ولو اینکه رابطه ازدواج ثبت نشده باشد یا فرزند حاصل رابطه نامشروع باشد. اگر فرزند بدنیا آمده  از پدر سوئدی، در خارج از کشور سوئد قبل از تاریخ اول آوریل ۲۰۱۵ بدنیا آمده باشد تنها زمانی تبعه سوئد خواهد بود و پاسپورت سوئدی خواهد داشت که ازدواج پدر سوئدی با مادری با ملیت کشوری خارجی رسما ثبت شده باشد در غیر اینصورت فرزند متولد شده دارای تابعیت سوئدی نخواهد بود و می بایست از طرق دیگری تابعیت سوئد را اخذ نماید.

همچنین اگر زنی همجنسگرا با هر ملیتی از رابطه ای فرزندی را باردار باشد، در صورت ازدواح این زن با زن همجنسگرای سوئدی، فرزند بدنیا آمده دارای تابعیت سوئدی خواهد بود. .همانطور که در بالا اشاره شد این قوانین بعد از اول آوریل ۲۰۱۵ تغییر کرده است و از این تاریخ به بعد هر فرزند متولد شده که یکی از والدین آنها سوئدی باشد صرفنظر از محل تولد سوئدی خواهد بود.

اقامت و تابعیت سوئد – دریافت تابعیت سوئد از طریق ازدواج

اگر شما دارای اقامت سوئد باشید و با یک شهروند سوئدی ازدواج نمایید، در اینصورت پس از ۳ سال می توانید تابعیت سوئدی را درخواست کنید مشروط بر آنکه دو سال آخر از سه سال را با شهروند تبعه سوئد زندگی مشترک داشته باشید. بنابراین نشان دادن مدرک ازدواج کافی نیست و باید ثابت کنید که زندگی مشترک داشته اید. اگر شما با فردی که تابعیت سوئدی را بعدا اخذ نموده است ازدواج کنید (مثلا با یک پناهنده که تابعیت سوئد را اخذ نموده باشد ) تنها زمانی می توانید از طریق ازدواج دارای تابعیت سوئدی شوید که حداقل ۲ سال از اخذ تابعیت سوئدی همسر شما گذشته باشد.

همانطور که در بالا گفته شد شما می بایست ابتدا شرایط اقامت ذاتی دایمی ( Habitual Residence) را داشته باشید. به عنوان مثال یک دانشجو نمی تواند به فرض ازدواج با یک تبعه سوئدی دارای تابعیت سوئدی شود یا به فرض اگر شما با یک فرد سوئدی خارج از کشور سوئد ازدواج کرده باشید تا زمانیکه در سوئد نباشید و اقامت نداشته باشید مشمول شرایط دریافت تابعیت سوئدی نخواهید بود مگر آنکه حداقل به مدت ۱۰ سال با فرد تبعه سوئدی در خارج از کشور خود زندگی مشترک داشته باشید و در این مدت به دفعات از سوئد بازدید داشته باشید.

شرایط گفته شده در بالا جز شرایط لازم بوده اما کافی نیست. بعنوان مثال علاوه بر داشتن حداقل ۲ سال زندگی مشترک با یک تبعه سوئدی، ممکن است افسر مربوطه میزان تطبیق پذیری شما با فرهنگ و جامعه سوئدی را مد نظر قرار داده و مثلا بررسی نماید در چه حد زبان سوئدی را فرا گرفته اید.

اقامت و تابعیت سوئد – دریافت تابعیت سوئد از سایر طرق ( کار، سرمایه گذاری، تحصیلی، توریستی، پناهندگی)

در تبیین شرایط تبدیل اقامت به تابعیت از سایر روشها می بایست به قاعده کلی Habitual Residence رجوع و صرفا شرایطی که منجر به کاهش مدت زمان ۵ سال به زمان کوتاهتر می گردد را مد نظر قرار داد. در ادامه به  تشریح شرایط خواهیم پرداخت:

  • شما یک فرد بالغ بالای ۲۱ سال سن هستید
  • شما یک فرد بالغ بین ۱۸ تا ۲۱ سال هستید
  • شما یک کودک یا نوجوان زیر ۱۸ سال هستید
  • شما یک پناهنده هستید

قاعده ۱: اگر شما تابعیت کشور سوئد را دریافت نمایید به عبارت دیگر اقامت خود را به تابعیت تبدیل کنید، تمام فرزندان زیر ۱۸ سال شما نیز دارای تابعیت سوئدی خواهند شد مشروط بر آنکه شما سرپرستی آنها را به عهده داشته باشید.

قاعده ۲: اقامتهای موقت منجر به تبدیل اقامت به تابعیت نمی شوند به عبارت دیگر ویزاهایی از قبیل ویزای توریستی، بازدید و همچنین طول زمان اقامت دانشجویی در محاسبه مدت زمان مورد نیاز حضور در سوئد جهت تبدیل اقامت به تابعیت در نظر گرفته نمی شوند. در خصوص ویزای دانشجویی ابتدا باید به طریقی بعد از تحصیل امکان قانونی حضور در سوئد را پیدا نمود مثلا یافتن کار اما در هر صورت مدت زمان تحصیل در محاسبه مدت زمان ۵ سال حضور در سوئد مد نظر قرار نمی گیرد. تنها مدت زمان تحصیل در مقطع دکترا چون به عنوان تخصص حرفه ای محسوب می شود در محاسبه مدت زمان حضور در سوئد محاسبه خواهد شد.

اقامت و تابعیت سوئد – تابعیت فرد بالغ با سن بیش از ۲۱ سال سن

هر فرد غیر سوئدی بالای ۲۱ سال سن که دارای اقامت دایم باشد یا امکان اخذ اقامت دایم را داشته باشد پس از ۵ سال از حضور در سوئد می تواند درخواست تابعیت نماید. پس از اخذ تابعیت این فرد، فرزندان زیر ۱۸ سال سن که در خارج از سوئد بدنیا آمده و تحت سرپرستی فرد مذکور هستند هم دارای تابعیت سوئدی خواهند شد. اگر این فرزندان در سوئد بدنیا آمده باشند و هیج یک از والدین آنها سوئدی نباشد، آنها پس از ۳ سال حضور در سوئد می توانند تابعیت سوئدی درخواست نمایند. به عبارت دیگر فرزندان به دنیا آمده از افراد خارجی مقیم سوئد می توانند زودتر از والدین به تابعیت دست یابند. چنانچه سن این فرزندان زیر ۱۲ سال باشد والدین یا قیم آنها که سرپرستی آنها را در خاک سوئد به عهده گرفته است می توانند درخواست تابعیت برای فرزندان بنمایند. اگر بالای ۱۲ و زیر ۱۸ سال باشند درخواست تابعیت همراه با اخذ رضایت نامه از فرزند، توسط والدین می بایست به اداره مهاجرت ارائه شود..

اقامت و تابعیت سوئد – تابعیت فرد بالغ بین ۱۸ تا ۲۱ سال

افراد خارجی یا افراد بدون تابعیت ساکن که در سنین بین ۱۸ سال تا  ۲۱ بوده و  دارای اقامت دایم یا کارت اقامت می باشند می توانند از اداره مهاجرت تابعیت سوئد را درخواست نمایند. افراد با تابعیت خارجی می بایست از روزی که به سن ۱۳ سال رسیده باشند در سوئد زندگی کرده باشند. افراد بدون تابعیت، می بایست از روزی که به ۱۵سن سال رسیده باشند در سوئد زندگی کرده باشند.

اقامت و تابعیت سوئد – فرد پناهنده با سن بیش از ۲۱ سال سن

اگر فردی مطابق با بخش ۱ از فصل ۴ حقوق اتباع بیگانه به عنوان پناهنده شناخته شده باشد، در آنصورت تابعیت کشور سوئد به آن فرد داده خواهد شد مشروط بر آنکه حداقل ۴ سال در سوئد اقامت داشته باشد.

اقامت و تابعیت سوئد – شرایط تبدیل اقامت به تابعیت

برای دریافت تابعیت سوئد الزامات زیر می بایست برآورده شوند:

  • صحت مدارک هویتی فرد
  • داشتن حداقل سن ۱۸ سال
  • برخورداری از حق اقامت دائم یا کارت اقامت
  • داشتن سابقه زندگی در کشور سوئد برای مدت زمان مشخص
  • داشتن حسن رفتار و عملکرد در سوئد

اقامت و تابعیت سوئد – زمان و هزینه رسیدگی به درخواست تابعیت

زمان رسیدگی به درخواست تابعیت به عوامل متعددی بستگی دارد. در صورتی که نیاز به صحه گذاری مدارک فرد و استعلام از مبادی ذیربط دیگر نباشد این زمان کوتاهتر می شود. مدت زمان رسیدگی از ۴ ماه تا ۲۴ ماه متغیر می باشد. تصویر زیر فرآیند رسیدگی به درخواست تابعیت را نشان می دهد:

اقامت و تابعیت سوئد – مبنای حضور مستمر در سوئد

همانطور که قبل اشاره شد جهت تبدیل اقامت دایم فرد به تابعیت کشور سوئد، عموما شرط حضور ۵ سال مستمر لازم است. منظور از حضور مستمر این است که در هر سال فرد نباید بیش از ۶ هفته خارج از خاک سوئد باشد. البته استثنائاتی در این خصوص وجود دارد از جمله اگر فرد دارای قرارداد کاری با یک کارفرمای سوئدی بوده و در شعبه خارج از کشور آن شرکت سوئدی فعالیت نماید، مدت زمانی که خارج از کشور سوئد به سر می برد جزء اقامت در خاک سوئد محسوب می گردد مشروط بر انکه فرد قبل از اعزام به ماموریت در سوئد زندگی کرده باشد.

اقامت و تابعیت سوئد – دو تابعیتی در سوئد

کشور سوئد امکان داشتن تابعیت چند گانه را برای افراد مقیم  این کشور پذیرفته است. توصیه می گردد چنانچه به کشوری ثالث ( غیر از کشور اصلی) مراجعه می فرمایید پیش از سفر بررسی نمایید که کدام یک از پاسپورتهای شما حمایت های بیشتر دیپلماتیک را در آن کشور ثالث خواهند داشت. همچنین در صورتیکه به کشور اصلی خود با پاسپورت آن کشور سفر می کنید ممکن است کشور شما دیگر امکان حمایت دیپلماتیک سوئد را به رسمیت نشناسد.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است

Menu