اقامت و تابعیت در فنلاند

اقامت و تابعیت در فنلاند (Finland)

قوانین و مقررات اقامت و تابعیت در فنلاند مبتنی بر قانونی که در سال ۱۹۶۸ به تصویب رسیده و سپس در سال ۱۹۸۴ نیز اصلاح شد .

اقامت و تابعیت در فنلاند  – شرایط اخذ اقامت دائم کشور فنلاند

اخذ اقامت دائم در فنلاند دارای شرایط خاصی است. به طور مثال شما با داشتن یک ویزای ۶ ماهه یا اجازه تحصیل یک ساله نمی‌توانید شهروند فنلاند شوید، بلکه باید ویزای تحصیلی حداقل ۲ ساله داشته باشید و یا از ویزای کاری معتبر برخوردار باشید. همچنین داشتن یک مسکن یا اجاره‌نامه آن در یکی از شهرستان‌های فنلاند به شما اجازه کسب اقامت دائم در فنلاند را می‌دهد.

اقامت و تابعیت در فنلاند – تابعیت فنلاند

به شیوه های زیر می توان تابعیت فنلاند را دریافت کرد:

  • از والدینی که دارای تابعیت فنلاند هستند
  • توسط درخواست یا اعلام تابعیت

علاوه بر این در بعضی از شرایط استثنایی می توان بر اساس متولد شدن در فنلاند، تابعیت را دریافت کرد.

اقامت و تابعیت در فنلاند – درخواست تابعیت

درصورتیکه به سن ۱۸ سالگی تمام رسیده اید، و چندین سال و بحد کافی بطور ثابت و مداوم در فنلاند سکونت داشته اید، دارای مهارت شفاهی و کتبی به زبان فنلاندی یا سوئدی و یا دارای سطح مهارت مشابه به زبان اشاره فنلاندی یا به زبان سوئدی فنلاند بوده و هویت شما بطور مطمئن روشن شده است، می توانید تابعیت فنلاند را درخواست کنید. علاوه بر این موارد، شرایط دیگری نیز در این باره وجود دارد: بعنوان مثال شما بایستی روشن کنید که از کجا هزینه امرار معاش خود را دریافت می کنید. در عین حال می توانید برای کودک زیر سن قانونی خود نیز که تحت سرپرستی شما میباشد، تابعیت درخواست کنید.اگر مرتکب جرمی شده و یا بعنوان مثال مالیات پرداخت نکرده باشید، این امر میتواند مانع دریافت تابعیت فنلاند شود.

اقامت و تابعیت در فنلاند – تابعیت کودک

همزمان با درخواست تابعیت برای خود، می توانید برای فرزند زیر سن قانونی خود که تحت سرپرستی شما می باشد نیز درخواست تابعیت بنمایید.

اقامت و تابعیت در فنلاند – تابعیت کودکی که تازه بدنیا می آید

در موارد زیر کودکی که تازه بدنیا می آید، بطور خودکار تابعیت فنلاند را دریافت می کند:

  • مادر کودک دارای تابعیت فنلاندی است. فرقی نمیکند که کودک در چه کشوری بدنیا می آید.
  • پدر کودک دارای تابعیت فنلاندی است ولی مادر او دارای تابعیت فنلاندی نیست و والدین کودک دارای رابطه ازدواج رسمی می باشند.

اگر والدین کودک دارای ازدواج رسمی نباشند، کودک در شرایط زیر تابعیت فنلاندی را از پدر خود دریافت میکند:

  • در هنگام تولد، زمانی که در فنلاند بدنیا می آید و رابطه پدری رسماً تأیید میشود
  • با اعلام تابعیت در شرایطی که کودک در کشور دیگری بدنیا می آید و رابطه پدری نیز به تأیید رسیده است

همچنین فرزند والدین خارجی که در فنلاند بدنیا می آید، اگر از والدین خود تابعیت هیچ کشور دیگری را نگیرد، می تواند تابعیت فنلاندی را دریافت کند.

اقامت و تابعیت در فنلاند – شرایط و راه های اخذ تابعیت و اقامت در فنلاند

در این قسمت به بررسی راه های اخذ تابعیت و اقامت در فنلاند می پردازیم:

  1. از طریق تولد فرزند

تولد نوزاد در خاک فنلاند باعث تحصیل تابعیت نمی گردد مگر آنکه طفل بدون تابعیت بوده و یا پدر و مادرش معلوم نباشند.

  1. اصل خون در فنلاند
  • هرگاه طفلی از پدر فنلاندی در هر کجای دنیا متولد گردد وی فنلاندی محسوب می شود
  • هرگاه طفلی از مادری که تبعه فنلاند است متولد گردد وی تبعه فنلاند محسوب می گردد
  1. از طریق درخواست تابعیت

تابعیت و اقامت در فنلاند ممکن است در صورت وجود شرایط زیر بدست آید:

  1. شخصی که قصد دارد تابعیت قبلی خود را ترک نماید یا اینکه ترک کرده باشد؛
  2. متقاضی باید دارای هجده سال سن یا بلاتر باشد؛
  3. دارای اقامت مداوم به مدت ۵ سال در خاک فنلاند باشد؛
  4. مرتکب هیچ جرم و خلافی نشده باشد؛
  5. تمکن مالی داشته باشد.

اقامت و تابعیت در فنلاند – از دست دادن تابعیت

تابعیت و اقامت در فنلاند براساس تقاضای خود شخص از دست می رود و بدون تقاضای شخص، تابعیت وی سلب نمی گردد. از دست دادن تابعیت ممکن است به صورت اختیاری و یا اجباری باشد. افراد زیر ممکن است که تابعیت فنلاند را از دست دهند:

  • فرد ۲۲ ساله ای که دارای تابعیت کشور دیگری نیز می باشد و با فنلاند ارتباط زیادی ندارد
  • فردی که زمان درخواست تابعیت و یا اعلام تابعیت خود، اطلاعات غلطی را ارائه داده است
  • فردی که بر اساس تابعیت پدرش، تابعیت فنلاند را دریافت کرده و رابطه پدری باطل می گردد

 اقامت و تابعیت در فنلاند – ترک اختیاری تابعیت

ترک ارادی تابعیت و اقامت در فنلاندی به خدمت دولت دیگری در آید و یا اینکه تابعیت کشوری دیگر را تحصیل نماید تابعیت وی سلب می گردد. البته همان طوری که در بالا ذکر شد سلب تابعیت باید براسا تقاضای شخص باشد.

اقامت و تابعیت در فنلاند – قانون تابعیت چند گانه در فنلاند

کشور فنلاند داشتن چند تابعیت را می پذیرید یعنی شما می توانید علاوه بر تابعیت فنلاند، تابعیت کشور دیگری را نیز داشته باشید.البته تمام کشورها داشتن چند تابعیت را مجاز نمی دانند. قبل از اینکه تابعیت کشور فنلاند را درخواست کنید، بهتر است که برای خود روشن و مشخص کنید که آیا داشتن تابعیت چند کشور در کشوری که تبعه آن می باشید، مجاز است. اگر کشور مورد نظر، داشتن چند تابعیت را مجاز نکرده است، در این صورت ممکن است که پس از دریافت تابعیت فنلاند، تابعیت آن کشور را از دست دهید.

تابعیت چندگانه ممکن است که فواید و همچنین مضراتی را داشته باشد. مثلا بهتر است که در این باره اطمینان حاصل کنید که آیا مجبور به انجام خدمت سربازی در چند کشور هستید و یا داشتن پایان نامه خدمت سربازی یک کشور کافی است. داشتن تابعیت چندگانه می تواند در مواردی چون مهاجرت از کشوری به کشور دیگر و یا در امر کاریابی فایده داشته باشد.

براساس قانون تابعیت و اقامت در فنلاند که از اول ژوئن به مورد اجرا درآمده است. هرگاه تبعه فنلاند تابعیت کشور دیگر را تحصیل نماید تابعیت و اقامت در فنلاندی خود را از دست نخواهد داد و می تواند دارای تابعیت مضاعف گردد و نیازی به ترک تابعیت و اقامت در فنلاندی ندارد.

اقامت و تابعیت در فنلاند

اقامت و تابعیت در فنلاند

اقامت و تابعیت در فنلاند – تابعیت چندگانه کودک

ممکن است که کودکی علاوه بر تابعیت فنلاند، تابعیت کشور دیگری را نیز داشته باشد. این امر بستگی دارد به اینکه آیا آن کشور دیگر داشتن تابعیت چندگانه کودک را می پذیرد. درباره این موضوع از کنسولگری کشور خود سوال کنید.

اقامت و تابعیت در فنلاند – دریافت تابعیت فنلاند توسط اعلام تابعیت

افراد زیر می توانند از طریق اعلام تابعیت (kansalaisuusilmoitus)، تابعیت فنلاند را دریافت کنند:

  • افرادی که قبلاً تبعه فنلاند بوده اند
  • فرد خارجی که پدرش تبعه فنلاند است
  • فردی که دارای سن ۲۲-۱۸ سال می باشد و چندین سال در فنلاند زندگی کرده است
  • فرزند خوانده ۱۷-۱۲ ساله فرد تبعه فنلاند
  • افراد تبعه کشورهای اسکاندیناوی که پنج سال اخیر را در فنلاند سکونت داشته اند

درخواست تابعیت خود را می توانید از طریق اینترنت و به کمک سرور Enter Finland -palvelu انجام دهید. فرم درخواست را از طریق این سرور تکمیل کرده و مدارک لازم را ضمیمه آن کنید. در عین حال هزینه های مربوط به رسیدگی به درخواست را نیز بپردازید. بعد از تکمیل فرم درخواست تابعیت، می توانید حساب کاربری خود را از طریق سرور Enter Finland -palvelu پیگیری کنید.

تا سه ماه بعد از تکمیل درخواست خود از طریق سرور Enter Finland -palvelu مهلت دارید که با معرفی خود به درخواست مذکور اعتبار دهید. معرفی خود را می توانید با مراجعه حضوری به مرکز خدمات اداره مهاجرت و در خارج از کشور با مراجعه به کنسولگری فنلاند انجام دهید. در باره اینکه برای معرفی خود به کدام کنسولگری بایستی مراجعه کنید، می توانید از وزارت امور خارجه سؤال کنید. از قبل وقت بگیرید. هنگام مراجعه به این اداره مدارک شناسایی خود و نسخه اصلی مدارک پیوست درخواست را به همراه داشته باشید.اگر نمی توانید یا بلد نیستید که درخواست خود را بصورت الکترونیکی انجام دهید، می توانید تابعیت خود را با تکمیل برگه کاغذی مربوط به آن نیز درخواست کنید.

 

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است

Menu