اقامت و تابعیت کشور آلمان
اقامت و تابعیت آلمانReviewed by دانشگاه های آلمان on Jun 6Rating: 4.5اقامت کشور آلمان

اقامت و تابعیت آلمان (Germany)

اقامت و تابعیت آلمان – اقامت آلمان:

اقامت و تابعیت در آلمان به صورت های مختلف صورت می گیرد. در این مقاله قصد داریم درباره اقامت آلمان و روش های اقامت و تابعیت آلمان اطلاعات بیشتری به شما بدهیم. یکی از مواردی که برای اقامت آلمان حائز اهمیت است ، اقامت از طریق تحصیل در آلمان است. کشور آلمان، پرجمعیت ترین، صنعتی ترین و ثروتمندترین کشور اروپا می باشد که واحد پولی آن یورو و زبان رسمی آن آلمانی است.به دلیل تحصیل رایگان در آلمان، نرخ بیکاری پایین، فرهنگ غنی و بسیاری از موارد دیگر، بسیاری از افراد خواهان زندگی و اقامت در کشور آلمان می باشند.پایتخت این کشور، شهر برلین می باشد و رومی ها اولین گروهی بودند که وارد کشور آلمان شدند.نظام سیاسی این کشور، جمهوری فدرال دموکراتیک و دارای ۱۶ ایالت به نام های بادن–وورتمبرگ (Baden–Württemberg)، بایرن (Bayern)  ، برلین (Berlin) ، براندنبورگ (Brandenburg) ، برمن (Bremen) ، هامبورگ (Hamburg) ، هسن (Hessen) ، مکلنبورگ-فورپومرن (Mecklenburg-Vorpommern) ، نیدرزاکسن(Niedersachsen)زاکسن سفلی، نوردراین-وستفالن (Nordrhein-Westfalen) ، راینلاند-فالتز (Rheinland-Pfalz) ، زارلاند (Saarland) ، زاکسن (Sachsen) ، زاکسن-آنهالت (Sachsen-Anhalt) ، اشلسویگ-هولشتاین (Schleswig-Holstein) و تورینگن (Thüringen) می باشد که این ایالت ها در برخی از موارد می توانند به صورت مستقل عمل کنند و به همین علت هر ایالت قوانین تحصیلی و شغلی خود را دارد و در برخی از ایالتها تحصیل رایگان می باشد و برخی شامل هزینه می باشد.

در مقاله ای تحت عنوان ” تحصیل در آلمان ” به طور مفصل درباره شرایط تحصیل در آلمان توضیح دادیم .

کشور آلمان جزء مهم ترین قطب های صنعتی و از بنیانگذاران اتحادیه اروپا محسوب میشود. از مهم ترین شهرهای آلمان می توان از برلین، هامبورگ، فراکفورت، و مونیخ نام برد. کشور آلمان به علت وضعیت اقتصادی مناسب، در دهه های اخیر مورد توجه بسیاری از مهاجرین سایر کشورها قرار گرفته است. اقامت آلمان نیز مانند دیگر کشورهای اروپایی به دو دسته موقت و دائم تقسیم  میشود که شرایط اخذ اقامت در آلمان برای هریک متفاوت است:

دسته اول یعنی اقامت آلمان از نوع موقت که شامل اقامت تحصیلی ، آموزشهای حرفه ای و شغلی ، سمینارها و پژوهش و تحقیق میباشد ، مدت زمان این نوع اقامت حد اکثر یک سال میباشد و در صورت نیاز به زمان بیشتر مانند تحصیل ، باید هر سال ویزا تمدید گردد .

دسته دوم اقامت دائم آلمان یا همیشگی به افرادی تعلق می گیرد که پنج سال کامل دارای اقامت غیر دائم بوده، هزینه زندگی خود را از راه کار خود تامین ‌نموده و زبان آلمانی را تا اندازه ای بداند، از اقامتهای که میتوانند منجر به اقامت دائم شوند به اقامتهای سرمایه گذاری ، ازدواج ، و بلوکارت اشاره نمود  و لازم به ذکر است این نوع ویزا ها نیز در اصل موقت می باشند ولی در نهایت تبدیل به اقامت دائم میگردند .

اقامت دائم و همیشگی اقامتی است که به اشخاصی با شرایط زیر اعطا می شود و ویزاهای  سرمایه گذاری ، ازدواج و کرات آّبی می تواند به اقامت دائم منجر شود ، این شرایط عبارت است از :

  • مدت ۵ سال در کشور المان اقامت غیر دائم داشته باشد .
  • قادر به تامین هزینه زندگی خود باشد .
  • کشور المان را به عنوان یک کشور دموکرات قبول داشته باشد .
  • به قانون اساسی کشور المان پایبند باشد و اقداماتی بر ضد منافع این کشور انجام ندهد .
  • به زبان المانی در سطح B1  تسلط داشته باشد .
  • تقاضای دریافت تابعیت کشور المان را داشته باشد و باید تابعیت قبلی خود را برای اخذ تابعیت المان واگذار نماید.
  • تابعیت کشور المان معمولا پس از ۸ سال اقامت در کشور المان اخذ می شود . افرادی که می خواهند به اخذ تابعیت کشور المان برسند باید دارای شرایط زیر باشند :
  • در کشور المان به مدت ۸ سال اقامت داشته باشد ( به جز موارد استثنایی که به افراد خاص در زمان کمتری تابعیت کشور المان اعطا می شود )
  • بتواند مخارج زندگی خود و خانواده خود را تامین نماید ( از مزایای رفاهی دولت و حقوق بیکاری کشور المان نباید هیچ استفاده ای بنماید )
  • به زبان المانی در سطح B1  تسلط کامل داشته باشد .
  • به قانون اساسی کشور المان متعهد باشد .
  • سابقه کیفری نداشته باشد .

اقامت و تابعیت آلمان – مراحل اخذ اقامت کشور آلمان

جهت انجام مراحل اخذ اقامت کشور آلمان باید پس از ارائه نامه رسمی بانک و همچنین business plan  و گرفتن اجازه فعالیت تجاری , متقاضی جهت گرفتن وقت سفارت برای خود و خانواده و ارائه مدارک مورد نظر جهت گرفتن ویزای نوع D اقدام مینماید.اقامت از طریق ازدواج  نوع دیگری از شرایط مهاجرت به آلمان میباشد.چنانچه شما با فردی که اقامت آلمان را دارد ازدواج نماید ، به شما هم اقامت آلمان داده میشود و چنانچه ۵ سال از ازدواج شما گذشته باشد به شما تابعیت آلمان داده میشود .

توجه نماید اقامت در آلمان از نوع ازدواج هیچ ربطی به جنسیت ندارد و از مزایای این نوع اقامت میتوان به این نکته اشاره کرد که شما اجازه کارتمام وقت خواهید داشت و تمام قوانینی که شامل افرادی که تابعیت حوزه شینگن را دارند برای شما نیز صادق است .

نکته مهم این است که برای ازدواج با فردی که تابعیت آلمان رادارد باید شما هم حتما درخواست تابعیت بدهید البته تا زمان مورد نظر نگذرد به شما تابعیت داده نخواهد شد ولی برای ازدواج حتما باید درخواست تابعیت داد .

اقامت و تابعیت آلمان – اقامت از طریق کارت آبی آلمان

در سال ۲۰۰۷ میلادی با توجه به کمبود نیروی کار متخصص در اروپا کشورهای عضو اتحادیه که بالغ بر ۲۷ کشور هستند ، طرحی را برای جذب نیروهای کار متخصص غیر اروپایی برنامه ریزی کردند و به واسطه این برنامه برای کار و مهاجرت به تمامی کشور های عضو اتحادیه بغیر از انگلستان ، ایرلند و دانمارک که از شرکت در این طرح خودداری کردند مهاجرت کاری داشته باشند. این طرح بر اساس ایده گرین کارت آمریکا برنامه ریزی گردید و با توجه به نماد پرچم اروپا نام آن را کارت آبی گذاشتند ، و بر این اساس امکان اخذ اقامت از طریق استخدام فراهم گردید.

کشور آلمان اولین کشوری بود که با توجه به اینکه در آن زمان بزرگترین قدرت صنعتی اروپا محسوب میگردید و پتانسیل های خوبی داشت لذا از این طرح استقبال نمود.از اول جولای ۲۰۱۲ میلادی دولت آلمان شرایط و پیش نیاز های دریافت آبی کارت را بطور رسمی اعلام کرده و به آن ضمانت اجرایی داده است.

و بر این اساس نیروهای متخصص کاری غیر اروپایی میتوانند با دریافت این نوع ویزای کاری ، به آلمان مهاجرت کاری نمایند و خانواده های خود را نیز به همراه خود بیاورند و چنانچه شما بتوانید از طریق ویزای بلو کارت وارد آلمان شوید از تمام مزایای شهروندان اروپای برخوردار خواهید شد و چنانچه ۵ سال بتوانید از طریق کارت آبی در آلمان کار کرده و هزینه های خود راپوشش دهید موفق به اخذ اقامت آلمان از نوع دائم میگردید.

مشکل ترین قسمت ، پیدا کردن کارفرمایی است که شما را استخدام نماید برای پیدا کردن کارفرما هم میتوانید آنلاین (از طریق سایت های کاریابی) جستجو کنید و یا اگر امکان اومدن به آلمان رو دارید، حضوری اینجا اینکار رو بکنید. اگر آنلاین اقدام کنید و شرکت از سابقه کاری شما خوشش بیاد و همچنین تمایل به گرفتن نیرو از خارج از آلمان داشته باشد (این نکته خیلی مهم هست، چون اکثرا شرکت های کوچک تمایلی به این کار ندارند) معمولا روند به اینصورت خواهد بود که با شما تلفنی مصاحبه انجام میشود.

در مقاله ” مهاجرت در آلمان ” به طور مفصل درباره شرایط مهاجرت آلمان اطلاعات کسب کنید .

در صورت مثبت بودن نتیجه مصاحبه برای شما دعوت نامه مصاحبه حضوری میفرستند که شما باید با این دعوت نامه به سفارت آلمان مراجعه کنید و درخواست ویزای تجاری بدهید. بعد از دو هفته در صورتی که مشکلی نباشد ویزا برای شما صادر میشود. با اون ویزا برای مصاحبه وارد آلمان می شوید و مصاحبه رو انجام میدهید. معمولا دو یا سه روز به هزینه شرکت در آلمان خواهید بود (به همین علت شرکت های کوچک تمایلی به گرفتن نیرو از خارج از آلمان ندارند، چون هزینه و زمان بیشتری باید صرف کنند) و بعد از مصاحبه به ایران برمیگردید. معمولا نتیجه مصاحبه طی مدت ۱۰ روز به شما اطلاع داده میشود. اگر نتیجه مصاحبه حضوری هم مثبت باشد، شرکت به شما حقوق و مزایای پیشنهادیش رو اعلام میکند و در صورت رضایت شما، برای شما قرارداد کاری و یک نامه درخواست صدور ویزای موقت که باید از طرف شما تحویل سفارت آلمان بشود، صادر میشود.

اقامت و تابعیت آلمان – تابعیت آلمان:

کشور آلمان همانند برخی از کشورها تابعیت مضاعف را نمیپذیرد و تا سن ۲۳ سالگی به شخص فرصت داده تا یکی از تابعیت های متبوع خود را برگزیند.کودکان بدون تابعیت که در آلمان به دنیا می آیند می توانند تابعیت آلمان را بگیرند همچنین پدر و مادر فرزند هم می توانند به واسطه تابعیت فرزند خویش تابعیت آلمان را اخذ کنند. کودکانی که از پدر و مادر تبعه آلمان هستند می توانند بعد از ۱۸ سالگی تابعیت خود را انتخاب کنند.کودکان خارجی متولد شده در آلمان باید بتوانند تا ۲۳ سالگی تابعیت آلمانی خود را ثابت کنند.

اقامت و تابعیت آلمان – اثبات راه های تابعیت آلمانی:

برای اثبات راه های تابعیت آلمانی باید به موارد زیر توجه کرد:

  1. تا سن ۲۱ سالگی ۸ سال در کشور آلمان اقامت داشته و در کشور آلمان زندگی کند.
  2. تحصیل حداقل ۶ سال در کشور آلمان
  3. فارغ التحصیلی از یکی از مدارس آلمان
  4. انجام موفقیت آمیز آموزش های حرفه ای در آلمان

کشور المان برای متقاضیان ازمونی برگزار می نماید که پس از گذراندان این ازمون می توانند به تابعیت کشور المان دست یابند که برای قبولی در این ازمون از ۳۳ سوال باید به ۱۷ سوال پاسخ صحیح دهند ( افرادی که ۱۶ سال سن به پایین داشته باشند ، از مدارس المانی فارغ التحصیل شده باشند یا معلولیت یا بیماری تایید شده داشته باشند نیازی به گذراندن ازمون تابعیت ندارند )  .اگر فرد از طریق ویزای ازدواج وارد کشور المان شود و با فرد تبعه المانی ازدواج کرده باشد پس از ۳ سال می تواند به تابعیت کشور المان دست یابد و یا اگر فردی با یکی از افراد مقیم کشور المان ازدواج نماید و فرد مقیم از ۳ سال قبل از ازدواج ، در خاک کشور المان اقامت داشته باشد پس از ۲ سال (جمعا ۵ سال ) می تواند به تابعیت کشور المان دست پیدا کند .

برخی از افراد با شرایط خاص می توانند سریع تر به اقامت دائم یا تابعیت برسند به عنوان مثال بعضی از افراد از طرف دولت کورس های پیشنهادی دریافت می کنند که مدت زمان اقامت ان ها را از ۸ سال به ۷ سال کاهش می دهد یا پناهجویان و اوارگان در شرایط خاص می توانند با اقامت کمتر از ۸ سال درخواست تابعیت نمایند که موسسات حقوقی به شما عزیزان همواره کسب اقامت و تابعیت از روش های قانونی را توصیه می نماید .

یکی از روش های مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل می باشد شما می توانید در مقالات دیگر به طور مفصل درباره راه های دیگر ” مهاجرت به آلمان ” اطلاعات کسب کنید .

بسیاری از افراد با ویزای تحصیلی وارد این کشور شده و به طور رایگان به تحصیل در این کشور می پردازند ، پس از اتمام تحصیل با دانستن زبان المانی جویای کار می شوند و پس از کار کردن به مدت دو دوره ۲ ساله درخواست اقامت دائم و سپس تابعیت می کنند .افراد پس از ۵ سال کار در کشور المان می توانند اقامت دائم دریافت نمایند و پس از ۳ سال اقامت دائم در این کشور می توانند به تابعیت کشور المان دست پیدا کنند هم چنین افرادی که مدرک دانشگاهی معتبر ، قرارداد کاری با یک شرکت المانی ، حقوق بالای ۳۵۰۰ یورو در ماه و شرایط دیگر داشته باشند می توانند کارت ابی اتحادیه اروپا را دریافت نمایند که پس از ۳۳ ماه کار قادر به دریافت اقامت المان می باشند ( افرادی که مدرک زبان B1  المانی دارند پس از ۲۱ ماه کار می توانند برای اقامت خود اقدام نمایند )

اقامت و تابعیت آلمان – شرایط به دست آوردن شهروندی یا تابعیت آلمان

شرایط بدست آوردن شهروندی یا تابعیت آلمان دارای شرایط قانونی خاصی وجود دارند که شخص متقاضی فقط با برآورده کردن آنها می تواند تابعیت آلمانی را دریافت کند. این شرایط را برای اولین بار بصورت کامل و از منبع اصلی آن برای شما گردآوری کرده ایم که در  ذیل خواهید دید.

  • داشتن یکی از سه نوع اقامت زیر
  1. اقامت دایم آلمان Unbefristetes Aufenthaltsrecht der Aufenthaltserlaubnis
  2. کارت آبی Blaue Karte
  3. اقامت محدود befristete Aufenthaltserlaubnis به شرطی که این اقامت به اقامت دائم منجر شود

پناهندگان آلمان معمولا اقامت موقت befristete Aufenthaltserlaubnis سه ساله می گیرند که معمولا قابل تمدید و تبدیل به اقامت دائم خواهد بود.

  • متقاضی باید مدت هشت سال بطور قانونی در آلمان زندگی کرده باشد

این زمان برای پناهندگان از زمان درخواست پناهندگی محاسبه می گردد.

تبصره : این مدت اقامت در شرایط خاصی به هفت یا حتی شش سال می توان تقلیل پیداکند.

  1. در شرایطی که متقاضی دوره انتگراسیون را به موفقیت سپری کرده باشد این مدت به هفت سال کاهش پیدامی کند.
  2. در شرایطی خاصی این مدت به شش سال کاهش پیدا میکند فقط هنگامی که متقاضی بصورتی ویژه در جامعه ادغام شده باشد مثلا : هنگامی که سطح زبان آلمانی فرد متقاضی بسیارعالی باشد یا اینکه به مدت طولانی در کارهای داوطلبانه و انسان دوستانه فعال بوده باشد .

 

  • قبول شدن در ” امتحان شهروندی ”  Einbürgerungstest

این تست شامل سوالهایی در زمینه قانون, نظم اجتماعی و شرایط زندگی در آلمان است و غالبا بعد از دوره ۶ ماهه انتگراسیون که به مدرک B1 ختم میشود یک دوره یک ماهه برگزارمیشود که امتحان آن همان Einbürgerungstest است که احتمالا بعضی از دوستان این دوره را به نام Leben in Deutschland یا Orientierungskurs می شناسند.شرکت کردن در این دوره ضروری نیست و فرد متقاضی می تواند شخصا خود را برای امتحان آماده سازد.

  • فرد متقاضی باید بتواند هزینه زندگی خود و خانواده خود را بدون وابستگی به کمک های دولتی تامین نماید.

این کمک های دولتی می تواند  Sozialhilfe یا Arbeitslosengeld II باشد.

تبصره : در شرایطی فردمتقاضی می تواند از این قانون مستثنی گردد.

مثال ۱: در شرایطی که فرد ناخواسته از کار اخراج شده اید و عملکرد وی باعث اخراج نشده باشد و پس از اخراج از کار هم مشتاقانه و بطور مرتب دنبال یافتن شغل بوده باشد ولی ناموفق نبوده, دریافت کمک های دولتی نمی تواند مانعی سر راه شهروند شدن فردمتقاضی باشد.

مثال ۲ : هنگامی که فرد ناچار است از نوزاد خود مراقبت کنید و بهمین دلیل نیازمند کمک های دولتی هستید باز می توانید درخواست شهروندی آلمان ارائه دهد.

مثال ۳: دانشجویان, دانش آموزان و کارآموزان دوره های آوسبیدونگ

مثال ۴ : دریافت کمک هزینه تحصیل یا مسکن و یا دریافت بیمه بیکاری Arbeitslosengeld 1 هم تاثیرمنفی بر روی دریافت حق تابعیت آلمان نخواهد داشت.

  • دانستن زبان آلمانی:

دانش زبان آلمانی لازم نیست حتما عالی باشد بلکه به مقداری که فردمتقاضی بتواند امورات روزمره خود در جامعه آلمان را به پیش ببرد . برای ثابت کردن آن یکی از موارد زیر کافی است.

  1. داشتن مدرک زبان آلمانی B1 یا بالاتر
  2. گواهی سپری کردن موفقیت آمیز دوره اینتگراسیون
  3. چهار سال تحصیل موفقیت آمیز در مدارس آلمان
  4. داشتن مدرک کلاس ۱۰ تحصیلی آلمان در یکی از مدارس (Realschule, Gymnasium oder Gesamtschule)
  5. مدرک فارغ التحصیلییکی از مدارس عالی آلمان (Fachhochschule)
  6. مدرک دوره کارآموزی آوسبیلدونگ

تبصره : افرادی که به دلایلی نظیر سن بالا, مریضی یا معلولیت نتوانسته اند این مورد را به انجام برسانند می توانند با ارائه گواهی پزشکی از این قانون مستثنی شوند.

  • به رسمیت شناختن قانون اساسی آلمان

به زبان ساده سوگند خوردن به اینکه به قانون اساسی آلمان متعهد و وفادار خواهد ماند, آلمان را بعنوان کشوری آزاد و دمکراتیک بپذیرید و برضد نهادهای قانونی و منافع آن اقدامی انجام ندهد.

  • متقاضی نباید محکومیت قضایی سنگین داشته باشد.

حتی اگر متقاضی پرونده ای در دادگاههای آلمان یا حتی خارج از آلمان داشته باشد رسیدگی به درخواست تابعیت آلمان فرد متقاضی نگه داشته می شود تا نتیجه دادگاه مشخص شود.هر چند جرایم سبک مثل دزدی ساده از یک مغازه و امثال آن نمی تواند مانعی برای اخذ تابعیت آلمانی باشد ولی جرمهای سنگین مانند قتل یا دزدی مسلحانه و امثال آنها دلیل کافی برای رد درخواست تابعیت است.تخلف های نوجوانان, جرایم مالی که مدت حبس برای آنها تا ۹۰ روز و همچنین حبس تعلیقی تا سه ماه از این شرط مستثنی شده اند.

اقامت و تابعیت کشور آلمان

اقامت و تابعیت کشور آلمان

  • واگذار نمودن تابعیت قبلی

طبق قانون آلمان افراد نمی توانند دو تابعیت داشته باشند و متقاضی باید تابعیت قبلی خود را واگذار کند تا بتواند تابعیت آلمان را بدست بیاورد.

تبصره :

در مواردی متقاضی از قانون مذکور مستثنی می شود که چند مورد از آنها در زیر آمده اند.

  1. کشورهایی مثل ایران, افغانستان, لبنان, مراکش, سوریه, اریتره, الجزایر, کوبا و تونس که به شهروندان خود اجازه سلب تابعیت نمی دهند از این قانون مستثنی هستند و می توانند همزمان دو تابعیت داشته باشند.
  2. در شرایطی که کشور متبوع همکاری لازم را برای سلب تابعیت متقاضی را نداشته باشد.
  3. وقتی هزینه پروسه سلب تابعیت بیشتر از درآمد یک ماه Bruttolohn شخص باشد و توان پرداخت آن را نداشته باشد. این مقدار باید حداقل ۱۲۸۰ یورو باشد.
  4. برای افراد مسن بالای ۶۰ سال یا بیماران هم می توان از این قانون صرفنظر کرد.
  • پرداخت هزینه درخواست تابعیت آلمان:

هزینه درخواست تابعیت آلمان برای هر نفر بالغ ۲۵۵ یورو و برای افراد زیر ۱۸ سال همراه خانواده که هیچ منبع درآمدی ندارند, ۵۱ یورو است که باید پرداخت شود .افراد زیر سن که تنهایی اقدام به دریافت تابعیت کنند باید همان۲۵۵  یورو را پرداخت کنند.

تبصره : در شرایطی که درآمد شخص متقاضی پایین باشد یا اینکه تعداد زیادی کودک زیر ۱۸ سال دارد می توان از اداره مربوطه تقاضای تخفیف کل یا بخشی از هزینه را کند و یا درخواست پرداخت اقساطی آن را داشته باشد.

اقامت و تابعیت آلمان – درخواست تابعیت همسر یا فرزند شخص متقاضی در آلمان:

در حالت کلی کودک زیر ۱۸ سال و همسر فرد متقاضی هم باید شرایط ذکرشده در بالا را برآورده سازند. اما با اختیار اداره مسول رسیدگی به پرونده این درخواست حتی هنگامی که همسر یا فرزند فردمتقاضی کمتر از هشت سال در آلمان اقامت دارند, انجام پذیر است.به طور معمول به هنگام درخواست تابعیت همسر در آلمان متقاضی حداقل چهار سال در آلمان اقامت داشته باشد واینکه متقاضی و همسر وی حداقل دو سال در آلمان با هم زندگی مشترک داشته باشند در اینضورت فردمتقاضی می تواند همراه با خود برای وی هم درخواست تابعیت آلمان کند.

برای کودکانی که هنوز به سن ۱۶ سالگی نرسیده باشد بعد از سه سال اقامت در آلمان می تواند بهمراه والدین خود درخواست تابعیت بدهند.در این حالت شرط دانستن زبان برای کودکان خیلی سخت گرفته نمی شود.

همانطور که قبلا گفتیم یکی از روش های اقامت و تابعیت آلمان تحصیل در آلمان است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تحصیل پزشکی و داروسازی آلمان مقاله”تحصیل پزشکی آلمان” و “تحصیل داروسازی آلمان” را مطالعه فرمایید.

 

گروه آتیه آفرینان – مجری و ارایه دهنده بهترین خدمات و مشاوره های تحصیل و اقامت در اروپا

 

 

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است

Menu