اقامت و تابعیت ترکیه
اقامت و تابعیت ترکیهReviewed by تحصیل و زندگی در اروپا on Jun 2Rating:

اقامت و تابعیت ترکیه (Turkey)

فرد متقاضی تنها با داشتن پاسپورت کشور ترکیه می تواند به طور کامل از حقوق و امتیاز شهروندی مانند شهروندان ترکیه استفاده نماید البته با داشتن اقامت موقت ترکیه و اقامت دائم ترکیه از مزایایی همچون حضور در ترکیه، افتتاح حساب بانکی بین المللی، تحصیل فرزندان در مدارس و دانشگاههای ترکیه و … بهره مند خواهد شد.به طور کلی اخذ اقامت در ترکیه به دو صورت انجام می شود: ۱٫ اقامت موقت ترکیه ۲٫ اقامت دائم ترکیه

کشور ترکیه به علت نزدیکی به کشور ایران بهترین کشور جهت تحصیل در ترکیه به عنوان مثال تحصیل گروه پزشکی در ترکیه یا تحصیل داروسازی در ترکیه همچنین برای تحصیل رایگان در ترکیه انتخاب می شود.

اقامت و تابعیت ترکیه اخذ اقامت موقت ترکیه:

روشهای اخذ اقامت موقت ترکیه عبارتند از:

  1. خرید ملک می تواند منجر به اخذ اقامت کوتاه مدت ترکیه شود که این اقامت می تواند با نشان دادن تملک ملک توسط مالک برای یک سال دیگر تمدید شود.
  2. اقامت کاری یا ویزای کار ترکیه چه از خارج از ترکیه اخذ شود چه در داخل ترکیه اقامت اولیه یک ساله، که در قدم دوم تا دو سال و برای بار سوم تا سه سال تمدید می شود. این نوع اقامت نیز بعد از تمدید برای ۸ سال منجر به اخذ اقامت دائم ترکیه می شود.
  3. از طریق داشتن روابط تجاری با کشور ترکیه یا همان ثبت شرکت شما می توانید اقامت موقت ترکیه را اخذ کنید.

شما با این روش نه می توانید اقامت دائم ترکیه و نه پاسپورت این کشور را دریافت نمایید. ولی همانطور که بیان شد بسیاری از مزایای این کشور در دسترس شما خواهد بود ضمن این که این روش، روشی ارزان و قابل دسترس برای هر فرد می باشد.

اقامت و تابعیت ترکیه مدارک لازم جهت اخذ اقامت موقت در ترکیه:

  1. تکمیل فرم درخواست
  2. کپی و اصل پاسپورت
  3. چهار قطعه عکس رنگی با سایز پاسپورت
  4. مدارکی دال بر داشتن تمکن مالی مناسب برای هزینه های مدت زمان اقامت در ترکیه (میزان مشخصی در قانون قید نشده است) برای خود و خانواده تحت تکفل
  5. داشتن بیمه از یک بیمه خصوصی
  6. مدارک دال بر خرید ملک، قرارداد کاری یا تاسیس و ثبت شرکت

اقامت و تابعیت ترکیه – اقامت دائم ترکیه:

اخذ اقامت دائم ترکیه به روشهای زیر امکان پذیر است:

  1. هر کدام از اقامت های کوتاه مدت در ترکیه بشرطیکه ۸ سال پشت سرهم تمدید شده باشد و شما در طول این مدت سالی حداقل ۱۸۶ روز در ترکیه بوده باشید به اقامت دائم تبدیل می شود.
  2. خرید ملک با ارزش ۱ میلیون دلار آمریکا سریعترین راه برای اخذ اقامت دائم ترکیه است.
  3. ازدواج با یک تبعه ترکیه که بعد از سه سال به تابعیت ترکیه منجر می شود بشرطی که:
    – زن و شوهر باهم زندگی کنند.
    – روابط مناسبی در زمان زندگی متاهلی داشته باشند.
    – ازدواج نباید یک تهدید برای امنیت عمومی ترکیه باشد.
  4. بیاد داشته باشید که اگر بدلیل مسائل حقوق بشری یا پناهندگی فردی در ترکیه سکنی داشته باشد بهیچ عنوان نمی تواند اقامت دائم ترکیه را کسب کند.

دریافت این اقامت از طریق خرید ملک در ترکیه انجام می پذیرد. با این روش شما از مزایای اقامت موقت برخوردار خواهید بود به علاوه اینکه این روش از اعتبار بالاتری برخوردار می باشد که می تواند کمک شایانی برای تجارت باشد.

 اقامت و تابعیت ترکیه – مدارک لازم جهت اخذ اقامت دائم در ترکیه:

  1. تکمیل فرم درخواست
  2. کپی و اصل پاسپورت
  3. تمام مدارک قبلی درخواست اقامت بعلاوه تمام تمدیدهای قبلی اقامت
  4. دو قطعه عکس رنگی با سایز پاسپورت
  5. مدارکی دال بر داشتن تمکن مالی مناسب برای هزینه های مدت زمان اقامت در ترکیه (میزان مشخصی در قانون قید نشده است) برای خود و خانواده تحت تکفل
  6. داشتن بیمه از یک بیمه خصوصی
  7. عدم استفاده از کمک های مالی عمومی در سه سال آخر اقامت
  8. مدارک دال بر خرید ملک، قرارداد کاری یا تاسیس و ثبت شرکت

اقامت در ترکیه، و به عبارتی ساده تر: برخوردار بودن از امتیازی بنام «اقامت»، برای آندسته از خریداران املاک در ترکیه هنگامی در کانون توجه قرار گرفت که «قانون جدید املاک ترکیه» در ماه «مه» سال ۲۰۱۲ میلادی توسط ارگانهای تصمیم گیرنده ی کشور ترکیه به تصویب رسید. قوانین املاک (سرمایه گذاری) کشور ترکیه تا قبل از تاریخ یاد شده حق بر خوردار بودن از اخذ و یا دریافت «اقامت» را (از جمله ارائه دهندگان گذرنامه ی ایرانی، جهت ثبت ملک خریداری شده) منوط بر ثبت شرکت میدانست. در نتیجه کلیه ی امتیازات محسوب شده ی در قانون نیز، به «شخصیت حقوقی» شکل گرفته تعلق می گرفت. پس از ماه «مه» سال ۲۰۱۲ میلادی و برداشتن محدودیت های قانونی، حق اقامت برای آندسته از ایرانیانی که پس از خرید ملک و یا انجام سرمایه گذاری علاقه مند به «اخذ اقامت» بودند را مرتفع نمود.

پس از تصویب قانون جدید املاک کشور ترکیه، ایرانیان علاقه مند به امر خرید ملک در ترکیه و سرمایه گذاری در اموال غیر منقول توانستند، بدون نیاز به ثبت شرکت، سند رسمی مالکیت ملک خویش را بنام خود دریافت کرده و از مشوق های دیگری از جمله « اقامت ترکیه » نیز بهره مند گردند.

به طور کلی در بیشتر کشورهای جهان اشخاصی که برای اقامت اقدام می کنند تا ۵ سال اقامت موقت دریافت می کنند و پس از سپری نمودن ۳ تا ۵ سال می توانند درخواست اقامت دائم کشور مورد نظر را بکنند با توجه به اینکه قوانین کشور ترکیه از قوانین فرانسه اقتباس شده است اشتراک هایی در خصوص این قوانین وجود دارد و در مورد قوانین اقامتی نیز همین حد ۳ الی ۵ سال وجود دارد البته در صورتیکه شما آذری زبان باشید می توانید از امتیازات ویژه ای که می تواند شامل تسریع در امور اقامت دائم نیز باشد برخوردار گردید.

اقامت و تابعیت ترکیه انواع اقامت در ترکیه:

۱٫       اقامت توریستی ۹۰ روزه بدون ویزا: مدت این اقامت ۹۰ روزه یعنی ۳ ماه می باشد برای این نوع اقامت نیازی به ویزا نمی باشد ( البته برای ایرانیان) و شما می توانید در کشور ترکیه به مدت ۳ ماه در سال بدون نیاز به ویزا یا اجازه اقامت بدون هیچ مشکلی ساکن شوید. توجه داشته باشید با این نوع ویزا اجازه هیچ کاری مثل دادوستد و کار یا تحصیل در ترکیه را نخواهید داشت.

  1. اقامت توریستی ۶ ماهه با دفترچه اقامت: چنانچه متقاضی خرید ملک در ترکیه هستید، این نوع اقامت در حال حاضر تنها راه حل اخذ اقامت بلند مدت تر در ترکیه برای ایرانیان می باشد. البته سند ملک دلیلی برای اخذ این نوع اقامت نبوده و پلیس ترکیه مستندات دیگری را برای اعطای آن مطالبه خواهد نمود. اما طبق آخرین اخبار حاصله از پارلمان ترکیه، وکلای گروه اگما به شما این نوید را می دهند که آپریل ۲۰۱۴ زمان اجرایی شدن قانون پیشتر تصویب شده ایست که طبق آن حقوق سایر اتباع خارجی نظیر ایرانیان در اخذ اقامت بواسطه خرید ملک، محترم شمرده شده و بموجب آن ایرانیان گرامی موفق به اخذ اجازه اقامت حداقل یکساله با در دست داشتن سند مالکیت خود خواهند شد.
  2. اقامت تحصیلی و دانشجویی: برای گرفتن این نوع اقامت باید ابتدا درآزمون تومر شرکت کرده و مدرک تومر را بگیرید. با داشتن این مــــدرک شما در کمتر از ۳ ماه می توانید اقامت دانشجویی در کشور ترکیه را فراهم کنید. البته اخذ پذیرش از موسسات آموزشی نیز پیشاپیش ملاک اعطای این نوع اقامت خواهد بود. این روش اخذ اقامت برای آنانی که قصد اقامت قطعی در ترکیه را دارند نیز موکدا توصیه می گردد.
  3. اقامت کاری: کسب اقامت کاری در ترکیه به ۲ صورت کارفرما و کارگری ممکن خواهد بود. عموم خارجیان از جمله ایرانیان با ثبت شرکت در ترکیه و اخذ مجوز کار واجد شرایط اخذ اقامت یکساله به عنوان کارفرما بوده و این نوع اقامت در سالیان بعد با بازه های ۲ ساله تمدید خواهد شد. مجددا لازم بذکر است که در حال حاضر این روش، بهترین و عملی ترین روش اخذ اقامت دایم ترکیه برای ایرانیان می باشد.
    اخذ اقامت کاری از نوع کارگری مستلزم این است که یک شرکت در کشور تـــــــرکیه از شما دعوت به همکاری نماید به شرطی که با این تخصص که از شما دعوت به کار شده هیچ شهروند ترکی در آن زمان طبق استعلام اداره کـــار ترکیه بیکار نباشد. با ملاحظه این نکته می توان این گونه اعلام نمود که در حال حاضر شانس پیدا کردن کار و اخذ اقامت کاری از این دست در ترکیه برای کلیه خارجیان بالا نیست.
  4. وام بانکی‌: اقامت از طریق خرید ملک یکی‌ از آسانترین روش های گرفتن اقامت ترکیه است که مراحل خرید آن در قسمت مراحل خرید ملک در وب سایت توضیح داده شده.شما پس از خریداری و تحویل ملک میتوانید آن را اجاره یه به فروش برسانید. وام بانکی‌ برای خرید ملک فقط از طرف بعضی‌ از بانکهای خارجی‌ ترکیه به ایرانیان داده میشود.بخشی از سازندگان تسهیلاتی را در پرداخت کل مبلغ خرید در نظر گرفته اند. خریدار میتواند با پرداخت درصد مشخصی از کل قیمت خرید، باقیمانده را یا بطور ماهیانه پرداخت کند و یا ملک خود را برای مدت زمان مشخصی به سازنده ی ملک اجاره دهد. درآمد حاصله از این نوع اجاره بعنوان باقیمانده ی مبلغ خرید میباشد.شما میتوانید پس از دریافت سند رسمی‌ (سند ۶ دنگ) درخواست اقامت کنید. این پروسه توسط وکلای مجرب در زمینه ی دریافت اقامت صورت میپذیرد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره قوانین مهاجرت به ترکیه مقاله “مهاجرت به ترکیه” را مطالعه فرمایید.

اقامت و تابعیت ترکیه – اخذ تابعیت یا شهرروندی در ترکیه

باید در ابتدا متذکر شویم که هر نوعی از درخواست برای اخذ تابعیت یا شهروندی یک فرد در ترکیه حتی با داشتن تمامی شرایط مورد نیاز باید به مقامات و مراجع ذیصلاح کشور ترکیه برسد. هر فردی که اقامت دائم ترکیه را داشته باشد می تواند برای کسب شهروندی یا تابعیت ترکیه درخواست دهد. اما شرایطی وجود دارد که شما تحت آن شرایط می توانید با سرعت بیشتری به شهروندی ترکیه برسید:

  1. اگر کودکی دارای پدر یا مادر ترک باشد.
  2. اگر فردی با تبعه یا اتباع ترک ازدواج کرده باشد و از ازدواج آنها بیش از ۳ سال گذشته باشد.
  3. اگر ملکی به ارزش ۱ میلیون دلار آمریکا خریداری کرده باشید و ملک بعد از سه سال همچنان در تملک شما باشد. هرچند که بعد از سه سال می توانید ملک فوق را به فروش برسانید
  4. اگر وزارت اقتصاد ترکیه تایید کند شما حداقل سرمایه گذاری به ارزش ۲ میلیون دلار داشته اید. شما سریعا می توانید برای اخذ شهروندی یا تابعیت ترکیه اقدام کنید.
  5. اگر وزارت کار ترکیه تایید کند شما برای ۱۰۰ شهروند ترک کارآفرینی داشته اید سریعا می توانید برای اخذ شهروندی یا تابعیت ترکیه اقدام کنید.
  6. اگر مبلغ ۳ میلیون دلار آمریکا را برای سه سال نزد بانک های ترکیه پس انداز گذاشته باشید یا برای سه سال اوراق غرضه ای به این ارزش را در تملک خود داشته بوده باشید
اقامت و تابعیت ترکیه

اقامت و تابعیت ترکیه

اقامت و تابعیت ترکیه مدارک لازم جهت اخذ تابعیت یا شهروندی ترکیه:

  1. تکمیل فرم درخواست
  2. کپی و اصل پاسپورت
  3. تمام مدارک قبلی درخواست اقامت بعلاوه تمام تمدیدهای قبلی اقامت
  4. دو قطعه عکس رنگی با سایز پاسپورت
  5. مدارکی دال بر داشتن تمکن مالی مناسب برای هزینه های مدت زمان اقامت در ترکیه (میزان مشخصی در قانون قید نشده است) برای خود و خانواده تحت تکفل
  6. داشتن گواهی عدم سوء پیشینه از پلیس ترکیه
  7. عدم استفاده از کمک های مالی عمومی در سه سال آخر اقامت
  8. داشتن بیمه از یک بیمه خصوصی
  9. مدارک دال بر خرید ملک، قرارداد کاری یا تاسیس و ثبت شرکت
  10. داشتن تسلط کافی به زبان ترکی

گروه آتیه آفرینان – مجری و ارایه دهنده بهترین خدمات و مشاوره های تحصیل و اقامت در اروپا

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است

Menu