اشتغال در کشور ارمنستان
از آنجایی که بسیاری از افرادی که در ایران زندگی می کنند از میزان درآمد و یا حتی شغل خود راضی نیستند ، به کار در کشوهای همسایه به خصوص کشورهایی که در طیف وسیعی از مشاغل اقدام به استخدام نیروی کار خارجی روی می آورند . کشور ارمنستان از جمله کشورهایی است که به نیروی کار خارجی بسیاری نیازمند است . همان طور که می دانید یکی از راه های مهاجرت به کشور ارمنستان ، مهاجرت کاری است و یکی از مهمترین مسائل در مورد وضعیت کار در کشور ارمنستان ، بررسی شاخص های اقتصادی این کشور می باشد . ارمنستان از سابقه اقتصادی نسبتا بالایی برخودار است به طوری که در نیمه اول سال 2005 نرخ رشد اقتصادی ارمنستان برابر 10.2 درصد بوده است . طبق گزارش بانک جهانی در سال 2010 میلادی ، کشور ارمنستان از میان 183 اقتصاد در جهان در رتبه چهل و سوم قرار داشته است . اطلاع از بخش های مختلف کشور ارمنستان می تواند دورنمای مناسبی از وضعیت کار در کشور ارمنستان را ارائه دهد . اشتغال در کشور ارمنستان ، بخشی از صنعت توریسم این کشور در قالب مسافرت های کاری را نیز شامل شده است . کشور ارمنستان با کشورهای روسیه ، گرجستان و ایران دارای روابط تجاری فراوان می باشد و حضور در سازمان تجارت جهانی (WTO) ، موقعیت بهره وری آن اشتغال را افزایش داده است .
توصیه شرکت آتیه آفرینان ایرانیان برای اقامت و تابعیت در ارمنستان ، مشاوره از مشاوران آتیه آفرینان ایرانیان و مطالعه مقاله ” اقامت در ارمنستان ” است .
لازم به ذکر است که طبق آخرین توافقات در سال 1395 بین ایران و ارمنستان ، پیمان لغو ویزا امضا شده است . البته باید گفت که علاوه بر متون قانونی ، رویه ها و عرف های عملی نیز نقش تعیین کننده ای در مناسبات کاری و مهاجرتی میان کشور ها دارند . همچنین تسهیل امور مهاجرت بدون ویزا مستلزم اصلاح برخی ساختار های جزیی اداری میان سفارت خانه های دو کشور می باشد و ممکن است زمان بر باشد .
یکی از راه های مهاجرت به کشور ارمنستان از طریق کار این است که کارفرمای ارمنی، دعوت نامه کاری برای شخص خارجی مورد نظر ارسال کند و پس از استخدام، اشتغال در کشور ارمنستان به مدت یک سال می تواند زمینه اخذ اقامت این کشور را فراهم کند. سرمایه گذاری، کار آفرینی و خرید ملک، از دیگر راه های اخذ اقامت ارمنستان محسوب می شوند و منظور از کار آفرینی، انجام فعالیت های اقتصادی مولد نظیر ثبت شرکت در ارمنستان می باشد . لازم به ذکر است که کار و اشتغال در کشور ارمنستان و اخذ اقامت آن، می تواند زمینه اخذ تابعیت (شهروندی) این کشور را نیز فراهم آورد که این امر مستلزم داشتن شرایط زیر است:
- سه سال اقامت در ارمنستان
- آگاهی از زبان ارمنی
- آشنایی با قانون اساسی ارمنستان
اشتغال در کشور ارمنستان – مشاغل مورد نیاز در کشور ارمنستان
مشاغل مورد نیاز در کشور ارمنستان به شرح زیر می باشد :
- حوزه پرستاری
- بخش نگهداری از افراد سالمند
- بخش مربوط به مدد کاری اجتماعی
- حوزه فناوری اطلاعات و آی تی
- بخش مربوط به مهندسی کامپیوتر
- امور مربوط به عمران و ساخت ساختمان
- تهیه و نصب تجهیزات ساختمان
- برق کار
- حوزه کشاورزی
- صنایع غذایی و کنترل خطوط تولید
- طراحی و نصب نمای ساختمان
- طراحی و معماری ساختمان
- مدیریت پروژه
- متخصص خودروهای سنگین
- حسابداری
اشتغال در کشور ارمنستان – مجوز کار در کشور ارمنستان
متقاضیان خارجی به خصوص ایرانیانی قصد مهاجرت به ارمنستان از طریق کار در این کشور را دارند، نیازمند اخذ مجوزهای لازم هستند . هموطنان ایرانی و به صورت کلی که میباشند. با توجه به این موضوع، افرادی که با توجه به لیست مشاغل مورد نیاز ارمنستان دارای مهارت و تخصص هستند ، مستلزم دریافت ویزای کار ارمنستان می باشند. یکی از موارد مهم جهت کار و اشتغال در کشور ارمنستان داشتن دعوت نامه معتبر از سوی کارفرمایی ارمنی می باشد زیرا تنها در صورت ارائه دعوت نامه کاری معتبر به سفارت این کشور متقاضی میتواند درخواست ویزای کار ارمنستان دهد . شایان به ذکر است که ممکن است علاوه بر لیست مشاغل مورد نیاز ارمنستان، این کشور به مشاغل دیگری نیز احتیاج داشته باشد که متقاضی کار در ارمنستان می تواند از طریق مراجعه به موسسات کاریابی از آن ها مطلع شود.
اشتغال در کشور ارمنستان – مالیات کار در کشور ارمنستان
پس از بررسی لیست مشاغل مورد نیاز ارمنستان و اخذ ویزای کار این کشور برای متقاضیان ، مالیات در کشور ارمنستان بسیار حائز اهمیت است . کشور ارمنستان در گذشته دارای سیستم مالیاتی بسیار پیچیده ای بود ولی از سال ۲۰۰۱ میلادی که در قانون مالیات خود تغییراتی را اعمال کرد، سیستم مالیاتی به مراتب ساده تری را اجرا کرده است که به دلیل آن کار در این کشور برای اشخاص خارجی نیز آسان تر شده است. میزان پرداخت مالیات افراد خارجی در کشور ارمنستان با توجه وضعیت اقامت آنها در این کشور تعیین می شود. یعنی اگر فردی بیش از ۱۸۳ روز در ارمنستان اقامت داشته و کار کند، مالیات خود را با توجه به نرخ پرداخت مالیات ارمنستان و با توجه به میزان درآمد کلی خود پرداخت خواهد کرد. ولی اگر اقامت وی کمتر از ۱۸۳ روز در سال باشد، مالیات را با همان نرخ، ولی تنها از درآمد خود در ارمنستان پرداخت خواهد کرد.
اشتغال در کشور ارمنستان – مزایای کار در کشور ارمنستان
مزایای کار در کشور ارمنستان شامل موارد زیر می باشد :
- آرامش فوق العاده در ارمنستان
- برخورد خوب و گرم ارامنه با افراد ایرانی
- امنیت بالای کشور ارمنستان
- سهولت انجام کارهای اقامتی، ثبت شرکت و بانکی
- پیشرفت و رشد سریع کشور ارمنستان در طی سالهای اخیر
- مناسب بودن قیمت کالاها
- نزدیک بودن ارمنستان به ایران
در مقاله ” مهاجرت به ارمنستان ” به طور مفصل درباره شرایط مهاجرت به ارمنستان اطلاعات کسب کنید .
اشتغال در کشور ارمنستان – مدارک مورد نیاز جهت کار در کشور ارمنستان
مدارک مورد نیاز جهت کار در کشور ارمنستان به شرح زیر می باشد :
- فرم درخواست ویزا جهت کار در کشور ارمنستان
- عکس گذرنامه ای فرد متاقضی جهت کار در کشور ارمنستان
- ارائه اصل و کپی مدارک هویتی جهت کار در کشور ارمنستان
- ارائه گواهی عدم سوء پیشینه جهت کار در کشور ارمنستان
- ارائه گواهی سلامت پزشکی جهت کار در کشور ارمنستان
اشتغال در کشور ارمنستان – روش های یافتن شغل و کاریابی در کشور ارمنستان
روش های یافتن شغل و کاریابی در کشور ارمنستان عبارتند از :
- وب سایت های اینترنتی
- مطالعه روزنامه ها
- تدریس زبان انگلیسی
- آژانس های کاریابی
اشتغال در کشور ارمنستان – میزان حقوق در کشور ارمنستان
حداقل میزان حقوق در کشور ارمنستان توسط دولت تعیین می شود و هیچ کارگری در ارمنستان نمی تواند کمتر از این میزان حقوق و دستمزد دریافت کند . این رو کارفرمایان کشور ارمنستان که حداقل دستمزد را پرداخت نمی کنند ، توسط دولت ارمنستان مجازات می شوند . حداقل میزان حقوق کمترین مبلغی است که یک کارگر برای کار خود می تواند به صورت قانونی دریافت کند و ۵۵۰۰۰ درام ارمنی در هر ماه است .
اشتغال در کشور ارمنستان – ساعات کاری در کشور ارمنستان
حداکثر ساعات کار در کشور ارمنستان ۸ ساعت در یک روز می باشد و ساعات کار طبیعی در این کشور ۴۰ ساعت در هفته می است . ساعت کار در این کشور نمی تواند از ۴۸ ساعت در هفته و یا ۱۲ ساعت در روز تجاوز کند . ساعات کار شب از ساعت ۱۰ شب تا ۶ صبح می باشد که برای افراد زیر 18 سال و یا زنان باردار و زنانی با کودکان زیر ۳ سال ممنوع می باشد .
در کشور ارمنستان سه نوع مرخصی با حقوق وجود دارد :
- حداقل مرخصی با حقوق در یک سال در ارمنستان ۲۸ روز
- کارگران مشغول به کار در شرایط خطرناک و یا در شرایط استرس فکری و عاطفی مرخصی با حقوق ۳۵ تا ۴۸ روز در سال
- لیستی از حرفه ها و موقعیت هایی که در آن مرخصی های ۳۵ یا ۴۸ روزه اعطا می شود ، توسط دولت جمهوری ارمنستان تعیین شده است .
اشتغال در کشور ارمنستان – بازار کار در کشور ارمنستان
در این قسمت قصد داریم جهت اشتغال در کشور ارمنستان ، بازار کار در این کشور را بررسی کنیم . فناوری اطلاعات و زیر ساخت های ارتباطی در این کشور بسیار قدرتمند می باشد به طوری که در دور ترین نقاط و روستا های این کشور به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند و به دلیل راحتی سرمایه گذاری خارجی در شاخه های مختلف اقتصاد این کشور را توسعه داده است و بین ۱۸۳ کشور رتبه ۴۳ جهان را کسب کرده است. کار در بخش های سرگرمی و فرهنگی می تواند زود بازده باشد و سود زیادی را در اختیار شرکت ها قرار دهد. کار در بخش غذایی ارمنستان ، در شهر های ایروان و دیگر شهر های این کشور رونق دارد . رشته هایی که بازار کار خوبی در ارمنستان به خصوص شهر ایروان دارند عبارتند از :
- مهندسی برق گرایش الکترونیک و قدرت
- مهندس IT (مهندسی فناوری اطلاعات)
- مهندسی شیمی
- پزشکی
- داروسازی
- مهندسی عمران
- مهندسی شهر سازی
- مهندسی معماری
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تحصیل در ارمنستان می توانید مقاله ” تحصیل در ارمنستان ” را مطالعه فرمایید .
گروه آتیه آفرینان ایرانیان – مجری و ارائه دهنده بهترین خدمات و مشاوره های تحصیل و اقامت در اروپا